3 rețete de conserve de toamnă

Delia Grigoroiu
conserve

3. Pastă de rosii și ardei Pasta de rosii cu ardei Totul despre mame

Această pastă de roșii și ardei este un ingredient minune pentru ciorbe, tocănițe și alte mâncăruri gătite care vor căpăta un gust nemaipomenit. Fuga la piață și haideți să facem și noi această pastă de roșii și ardei a Amei în bucătărie căreia îi va sta tare bine la noi în cămară.

 

Ingrediente pentru pastă de roșii și ardei:

– 4 kg de roșii
– 2 kg de ardei (am pus și galbeni și roșii)
– 2-3 cepe mari
– 2-3 linguri cu vârf de oregano
– 2 linguri de cimbru
– 250 gr ulei de floarea soarelui
– 2 linguri sare

Cum se face pasta de roșii cu ardei?

Am pus totul la fiert la foc mic. Când s-au fiert legumele am băgat mixerul vertical și am făcut totul pastă – astfel am economisit mult timp decojind roșii și trecând prin sită legumele. Am mai lăsat pasta să fiarbă cam o oră, până a ajuns la forma dorită de mine. Am turnat sosul în borcane sterilizate, le-am închis și le-am pus cu capacul în jos sub o pătură. Le-am lăsat acolo să se răcească complet – cam 30 de ore a durat la mine – și apoi le-am depozitat în loc întunecos.

Conserve plăcute și sănătoase vă dorim!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa