Prăjitură pentru copii. Desert cu mure și mere

Cristina Călin, redactor-șef
prăjitură pentru copii

  Vara este vremea deserturilor cu fructe. Este o metodă de a-i face chiar și pe copiii care nu se dau în vânt după ele să le accepte. O prăjitură pentru copii cu fructe este un desert potrivit pentru toată familia. Dacă vrei să îi dai un aer mai aparte, poți să pui alături de o felie și o cupă de înghețată de vanilie sau o lingură de frișcă.

  În loc de mure se pot folosi și alte fructe de pădure: zmeură, afine, taiberry. Pentru a echilibra gustul acrișor al acestora ai grijă să folosești un soi de mere mai dulce și nu foarte zemos.

  Prăjitură pentru copii cu mere și mure

  Ingrediente

  250 g făină

  175 g unt

  175 g zahăr moscovado

  ½ linguriță de scorțișoară

  2 lingurițe de zahăr brun

  1 măr de dimensiuni medii

  2 ouă mari

  1 portocală

  1 praf de copt

  225 g mure

  Mod de preparare pentru prăjitură pentru copii cu mere și mure.

  Se preîncălzește cuptorul la 180°C (dacă este pe gaz) sau 160°C dacă este cu ventilație. Se unge cu ulei o tavă den aproximativ 9 cm x 5 cm x 2,5 cm. Se tapetează cu hârtie de copt.

  Într-un vas de dimensiuni mari se amestecă cu mâna făina, untul și zahărul moscovado. Compoziția va avea o textură sfărâmicioasă. Se oprește 1/5 din aluat . Aceasta se amestecă cu scorțișoara și zahărul brun.  Se lasă să aștepte pentru ca fi folosită mai târziu.

  Portocala se spală bine și se dă pe răzătoarea mică. Mărul spală bine, se curăță de semințe, se dă pe răzătoarea medie și se amestecă cu ouăle bătute și coaja de portocală. Se adaugă în compoziția de făină. Apoi, se adaugă praful de copt. Se amestecă, dar nu foarte mult.

  Se încorporează 1/3 din mure, cu o lingură de metal, având grijă să nu se strivească prea tare. Compoziția se pune cu ajutorul lingurei în tavă. Se toarnă și compoziția rămasă și se dă la cuptor pentru o oră și 20 de minute. După 50 de minute se poate verifica cu o scobitoare în ce stadiu de coacere este. Dacă începe să se ardă pe deasupra, se acoperă cu hârtie de copt. Când este coaptă, această prăjitură pentru copii este foarte fermă.

  Se lasă în tavă timp de 30 de minute înainte de a se scoate. Se lasă la răcit.

  Se păstrează proaspătă timp de două zile dacă este înfășurată în hârtie.

   

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa