Paste cu sos alb și bacon. Rețeta simplă și rapidă pentru pofticioși

Georgiana Mihalcea, redactor
paste cu sos alb si bacon
Cât timp cei mici își strâng jucăriile din camera lor, tu vei fi gata cu cel mai gustos preparat. FOTO: Shutterstock

Paste cu sos alb și bacon reprezintă o alegere ideală pentru un prânz ori o cină în familie. Este destul de rapid de făcut, delicioasă și versatilă. De ce spunem asta? Pentru că, pe lângă ingredientele de bază, vei putea adăuga și altele, în funcție de preferințele celor dragi. La final vei găsi câteva sfaturi și trucuri utile ca să-ți iasă niște paste mai ceva ca în restaurantele italiene!

Copiii iubesc rețetele clasice italiene: pizza și paste! Iar, când vine vorba de rețetele lor preferate, pastele cu sos alb și bacon se află în topul preferințelor. Vei descoperi azi cea mai rapidă și simplă rețetă cu care nu ai cum să dai greș vreodată!

Rețetă de paste cu sos alb și bacon

Ingrediente (pentru 4 porții):

  • 200 g paste din grâu
  • 400 ml smântână pentru gătit 30% grăsime
  • 20 ml ulei
  • 200 g bacon
  • 30 g unt
  • 400 g ciuperci
  • 2-3 căței de usturoi
  • 50 g parmezan ras
  • sare
  • 1/4 linguriță piper proaspăt măcinat
  • frunze de busuios (pentru decor)

Mod de preparare:

Pasul 1:  Prima dată pune pastele la fiert în apă cu sare. Lasă-le să fiarbă timp de 8 minute din momentul în care apa a început să clocotească. Nu uita să oprești un polonic din apa în care acestea au fiert.

Pasul 2: Cât timp pastele fier, poți pregăti sosul. Curăță ciupercile, apoi taie-le în cuburi de mărime medie. Ține cont de faptul că se vor micșora în timpul gătirii.

Pasul 3: Încinde uleiul într-o tigaie mare și adâncă. Adaugă baconul și călește-l până s-a rumenit. Scoate-l din tigaie și am adăugă untul. Când acesta s-a topit, pune ciupercile în vasul de gătit. Acestea vor lăsa lichid, așa că lasă-le la preparat până când acesta se evaporă. Prăjește-le până se rumenesc pe ambele părți.

Pasul 4: Toarnă în tigaie smântâna pentru gătit. După 4-5 minute adaugă usturoiul pisat, puțină sare și piper proaspăt măcinat. Lasă sosul să fiarbă în jur de 8 minute (în total), apoi poți adpuga baconul și parmezanul.

Pasul 5: Între timp pastele s-au fiert, după ce le scurgi bine le poți pune peste sos. Dacă acesta este prea gros, poți adăuga treptat lichidul în care au fiert pastele (despre care îți spuneam la început să-l păstrezi).

Pasul 6: Pentru decor poți presăra pe farfurie puțin parmezan ras și pune frunze de busuioc deasupra pastelor pentru un plus de coloare.

Sfaturi și trucuri pentru paste perfecte și rapide

Îți oferim și câteva sfaturi pentru ca rețeta de paste cu sos alb și bacon să fie și mai gustoasă:

  • Ai nevoie de multe ciuperci, căci acestea se vor micșora în timpul gătirii.
  • Lași ciupercile să se rumenească în unt și nu adaugi apă.
  • Dacă baconul pe care l-ai cumpărat este sărat, folosește mai puțină sare în sos.
  • Pune pastele la fiert în apă cu sare doar în momentul în care aceasta clocotește.
  • La fiecare fiecare 100 g paste este recomandat să folosești 1l de apă și o linguriță de sare.
  • Nu clătești pastele după fierbere!
  • Când cumperi paste, fă o alegere înțeleaptă! Alege unele cu un conținut ridicat de fibre.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa