Orez cu lapte si banane

TOTUL DESPRE MAME

    Orez cu lapte si banane

    Ingrediente:

    • 80 g de orez cu bob mare
    • 500 ml de lapte
    • 40 g de unt
    • 2 banane coapte
    • ½ esenta de vanilie
    • Coaja unei portocale
    • 60-70 g de zahar tos
    • Un varf de cutit de sare

    Mod de preparare:

    Puneti orezul cu putina apa si sarea la fiert, apoi adaugati laptele si esenta de vanilie. Fierbeti orezul la temperature joasa, timp de 30-35 de minute, adaugand spre sfarsit coaja de portocala rasa si chiar in ultimul moment zaharul, pentru a preveni lipirea acestuia de fundul vasului.

    Taiati portocala in felii si incingeti untul intr-o tigaie cu marginile inalte, adaugand restul de zahar. Dupa ce zaharul s-a dizolvat si a capatat culoare aurie, adaugati feliile de banana si acoperiti-le pe toate partile cu unt dulce.

    Servit acest orez cu lapte in boluri mici sau pahare largi cu feliile de banana dulci deasupra.

    Îți recomandăm și

    Te-ar mai putea interesa