Ouă în pâine prăjită: mic dejun cu proteine

Iulia Mirică
oua-in-paine-prajita-totul-despre-mame

  Rețetă de mic dejun hrănitor – ouă în pâine prăjită

  Mulți specialiști sunt de părere că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Printre alimentele pe care le puteți consuma la această masă se numără și ouăle, care au un conținut bogat de proteine. Iar visul oricărei mămici ocupate este să reușească să prepare un mic dejun hrănitor în doi timpi și trei mișcări, dimineața, înainte de muncă.

  V-am pregătit o rețetă de ouă în pâine prăjită, care este gata în aproximativ 5 minute. Este recomandat să alegeți pâine albă pentru această rețetă, pentru a obține un preparat mai compact. Iată cât de ușor le puteți oferi un început energic de zi celor dragi!

  Ingrediente pentru ouă în pâine prăjită:

  4 ouă
  3-4 linguri de unt
  sare și piper negru proaspăt măcinat
  4 felii de pâine albă

  4 pași pentru a prepara 2 porții de ouă în pâine prăjită:

  1. Se taie feliile de pâine albă puțin mai groase. Se taie o porțiune mică rotundă de miez de pâine din centrul feliilor de pâine.

  2. Se încălzește o tigaie la foc mediu-scăzut și se topește untul în ea. În momentul în care untul s-a întins pe toată suprafața tigăii, se pun cele 4 felii de pâine în tigaie și se sparg ouăle în centrul găurii.

  3. Se gătesc feliile de pâine astfel, până când se stabilizează puțin ouăle în parte de jos, timp de 30-45 de secunde. Se presară sare și piper negru proaspăt măcinat pe ouă. După aproximativ un minut, se întorc feliile de pâine cu ajutorul unei spatule și se condimentează și partea cealaltă cu sare și piper.

  4. Se plimbă puțin feliile de pâine prăjită prin tigaie, permițându-le să absoarbă untul. Se lasă să se gătească, până în momentul în care gălbenușul este moale, iar albușul este gătit.

  Citește și:
  Cum să faci cele mai bune ouă bătute
  Somon afumat şi ouă bătute: mic dejun cu proteine
  Smoothie sănătos cu banane pentru micul dejun

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa