Ouă cu somon afumat și avocado. Un mic dejun special

Iulia Mirică
Ouă cu somon și avocado
Nu e nimic mai bun decât un mic dejun care conține ouă cu somon afumat și avocado.

2 rețete delicioase de ouă cu somon afumat și avocado

Nu e nimic mai bun decât un mic dejun care conține ouă cu somon afumat și avocado. Perfect ar fi dacă ar putea să le gătească altcineva pentru tine, însă te vei distra cu siguranță dacă le faci pentru cei mici. Nu vor refuza niciodată o farfurie cu ouă cu somon afumat și avocado, mai ales dacă găsești modalitatea ideală de a le prepara și de a le prezenta.

1. Ouă cu somon afumat, avocado și rucola

Ingrediente pentru două porții de ouă cu somon afumat și avocado:

2 ouă
1/2 avocado
100 de grame de somon afumat
1/2 lămâie
1/2 lingură de oțet din vin alb
1 praf de sare
piper proaspăt măcinat
rucola

4 pași pentru a prepara ouă cu somon afumat, avocado și rucola:

1. Se umple o tigaie cu apă (aproximativ 7 centimetri de apă), peste care se adaugă oțetul și se pune la fiert. Nu trebuie să dea în clocot, se lasă până formează niște bule mici.

2. Se pune puțină rucola pe 2 farfurii și se stropește cu zeamă de lămâie.

3. Somonul și fructul de avocado se taie în bucăți mici, respectiv felii, și se așază peste rucola. Mai stoarcem puțină lămâie peste.

4. Între timp, spargem câte un ou și le punem în apa din tigaie. Se amestecă puțin cu o linguriță, pentru a nu se dezintegra.

5. Se pune ouăle peste patul format din somon afumat, avocado și rucola, se asezonează cu sare și piper și se servește.

2. Ouă jumări cu somon afumat și avocado

Ingrediente pentru tartine cu ouă cu somon afumat și avocado:

30 de grame de unt
6 ouă
2 felii mari de pâine prăjită
piper negru proaspăt măcinat
4 felii de somon afumat
1/2 de avocado
1 lămâie

4 pași pentru a prepara ouă jumări cu somon afumat și avocado:

1. Se topește untul într-o tigaie la foc moderat, până când devine spumă. Ouăle se bat într-un bol și se adaugă în tigaie. Se amestecă constant cu o spatulă și se gătesc până când au o consistență moale, dar nu mai sunt crude.

2. Ouăle vor continua să se gătească și când închidem focul, așa că le putem lăsa puțin negătite atunci când oprim aragazul. Acestea se vor găti îndeajuns, cât timp ungem feliile de pâine cu unt.

3. Asezonăm cu sare și piper ouăle și le punem peste feliile de pâine. Adăugăm și feliile tăiate de somon afumat, peste care stoarcem puțină lămâie.

4. Tăiem fructul de avocado în felii și îl punem lângă feliile de pâine cu ouă jumări și somon.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa