Rețetă ușoară și rapidă de ouă benedict
Recunoaștem: mic dejunul este masa noastră preferată. În weekend, când nu trebuie să alergăm cu un termos de cafea în mână spre grădiniță sau spre serviciu, ne place să ne începem ziua cu un smoothie delicios de banane, cu brioșe proaspăt scoase din cuptor sau cu un toast gustos cu brânză de capră. Sau, de ce nu, cu niște ouă benedict, exact ca la un restaurant de multe stele. Mmm!
Ingrediente:
4 ouă proaspete
1 linguriță de oțet
2 chifle
4 felii bacon sau șuncă de curcan
sare
verdeață pentru decor
Pentru sosul Hollandaise:
2 gălbenușuri
125 g unt
sare și piper după gust
1 lingură de suc proaspăt de lămâie
Cum se fac ouăle benedict? În ciuda numelui pretențios, ouăle benedict sunt simplu de preparat.
Să începem cu sosul Hollandaise: topiți untul la foc mic și dați-l deoparte. Puneți în blender gălbenușurile, sucul de lămâie, sarea și piperul și amestecați la viteză medie spre înaltă timp de 20-30 secunde. După aceea, reduceți viteza și continuați să amestecați. Adăugați untul topit în fir subțire, fără să opriți blenderul. Când amestecul este omogenizat, gustați. Adăugați (folosind funcția „pulse”) sare sau suc de lămâie dacă vi se pare că e nevoie. Dacă sosul a ieșit prea gros, adăugați un pic de apă rece. Nu puneți sosul la frigider, ci păstrați-l la îndemână.
Buuun… Sosul este gata. Să trecem la ouă: puneți apă la fiert într-o cratiță de mărime medie, adăugați sare și oțet. Când apa clocotește, spargeți ouăle deasupra și lăsați-le la fiert până ce albușul este gata. Puneți chifla tăiată în două la prăjit, având grijă să rămână pufoasă și ușor de tăiat. Peste o jumătate de chiflă puneți câte o felie de bacon sau de șuncă și adăugați un ou. Deasupra turnați sos Hollandaise și presărați verdeață proaspăt tocată.
Alături de un smoothie cu ridichi, ouăle benedict reprezintă un mic dejun ideal!