Omleta cu spanac, micul dejun al lui Popeye. Rețetă în 5 pași

Iulia Mirică
omleta cu spanac pe farfurie
Cunoscându-i proprietățile spanacului de prevenire a bolilor de inimă și cancer, vă recomandăm omleta cu spanac la micul dejun.

  Omleta cu spanac a lui Popeye

  Când eram mici, mamele noastre insistau să măncăm cât mai multe legume. Cu timpul, am înțeles că beneficiile acestor alimente sunt neprețuite și vrem să le asigurăm și copiilor noștri o alimentație echilibrată. Cunoscându-i proprietățile spanacului și conținutul de vitamine, flavonoide și carotenoide, v-am pregătit o rețetă de omletă cu spanac perfectă pentru micul dejun, care îi va introduce cu succes pe copii în lumea minunată a legumelor. Iată cum se face omleta cu spanac!

  Omleta cu spanac. Ingrediente pentru o porție de omletă cu spanac:

  60 de grame de baby spanac sau o legătură de spanac verde
  1 cățel de usturoi
  2 ouă
  2-3 lingurițe de lapte semidegresat
  2 lingurițe de ulei de măsline extra virgin
  2 lingurițe de parmezan proaspăt ras

  5 pași pentru a prepara omleta cu spanac:

  1. Se spală spanacul și se pune la fiert într-o tigaie la foc mediu către mare. Apa rămasă de pe frunzele de spanac, după ce le-am spălat, este de ajuns. Se scurge compoziția, se lasă să se răcească și se stoarce excesul de apă din spanac, dacă este nevoie. Se toacă baby spanacul și se amestecă împreună cu jumătate din cățelul de usturoi tocat mărunc, sare și piper.

  2. Se sparg ouăle într-un bol și se bat cu o furculiță sau cu un tel până când fac spumă. Se adaugă restul de usturoi, sare, piper și 2-3 lingurițe de lapte.

  3. Se încălzește o tigaie mai înaltă, la foc mediu-mare, în care se adaugă 2 lingurițe de ulei de măsline. Țineți mâna la 3-5 centimentri deasupra tigăii, iar când se simte caldă, se toarnă compoziția cu ouă în mijlocul tigăii, până la ultimul strop cu ajutorul unei spatule de cauciuc. Tigaia se mișcă, până când compoziția s-a întins uniform pe toată suprafața ei.

  4. Se agită ușor tigaia, înclinând-o ușor cu o mână, în timp ce se ridică marginile omletei cu o spatulă, pentru a permite ouălor să se gătească în primele minute.

  5. Odată ce ouăle sunt în partea de jos, se presară spanacul în mijlocul omletei și se adaugă și parmezanul, după care se împăturește pe jumătate și se mai lasă la gătit. Dacă nu vă place omleta cu spanac mai moale la mijloc, o mai puteți întoarce încă o dată, lăsând-o 1-2 minute în tigaie.

  Sfat pentru atunci când preparați omleta cu spanac:

  Dacă nu pregătești spanacul exact când l-ai luat din piață, îl poți păstra în frigider până la 5 zile, într-o pungă de plastic, din care ai scos aerul în prealabil.

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa