Idee de mic dejun cu quinoa pentru mămicile ocupate

Iulia Mirică
quinoa

Mic dejun cu quinoa și fructe

Probabil că ți-ai dat seama până în prezent că, atunci când treci peste micul dejun, ești mai nervoasă, înfometată și obosești mult mai tare până la prânz. Iar ca mămică, ți-ai dat seama că micul dejun (și nu numai) trebuie făcut după o rețetă sănătoasă, deoarece îți poate echilibra starea de spirit pentru ziua respectivă și te poate ajuta să te concentrezi mai bine. Așa că ne-am gândit la acest mic dejun cu quinoa, fructe și fistic.

Poți profita de această rețetă de mic dejun cu quinoa și în zilele în care știi că vei fi mai ocupată. În afara faptului că reprezintă preparatul ușor perfect, poate fi preparat și cu o seară înainte și ținut la frigider până ziua următoare. Te vei simți aproape ca și cum ai mânca un desert de dimineață, dar unul sănătos, care îți va da energie cel puțin până la prânz. Versatilitatea acestei rețete te va surprinde plăcut. Poți înlocui mixul de quinoa cu o singură varietate, iar căpșunele cu orice fruct de sezon. Chiar și fructele congelate pot fi folosite. Iar fisticul poate fi înlocuit cu orice tipuri de nuci vrei (alune de pădure, migdale). Ingredientele pregătite mai jos te vor ajuta să faci o rețetă vegană și fără gluten.

INGREDIENTE

4 căni cu lapte de migdale
1 cană cu semințe de quinoa amestecate (părți egale de semințe albe, roșii și varietăți negre)
16-20 de căpșune proaspete
2 linguri de fistic
miere pentru a îndulci compoziția (aproximativ 2 linguri)

PREPARARE

1. Căpșunele se spală bine, sub un jet de apă rece, se scurg, se curăță de codițe și se feliază. Fisticul se curăță de coajă și se feliază, de asemenea.

2. Într-o cratiță mică, se încălzește laptele de migdale, la căldură mică. După aproximativ 2 minute, se adaugă semințele de quinoa și se amestecă ușor, astfel încât semințele de quinoa să nu se lipească între ele.

3. Se gătește compoziția la foc mic, pentru 15 minute, sau până când semințele de quinoa sunt gătite complet. Se închide focul, se dă deoparte cratița și se împarte compozția în boluri sau chiar și în borcane mici, dacă vrei un mic dejun care să poată fi mâncat pe drumul cu mașina, până la grădiniță.

4. Se adaugă căpșunele și fisticul deasupra, după care se prelinge puțină miere peste.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa