Friganele delicioase cu fructe și sirop de arțar
Prognoza meteo este sumbră, numărul centimetrilor de zăpadă este în creștere, gradele sub zero în scădere. Soluția? Un mic dejun consistent, fierbinte, dulce, cu gust bun, care să ne amintească de copilărie și de speranța inocentă că din cauza zăpezii se vor închide școlile.
Ingrediente:
- 6 felii de pâine prăjită
- 2 ouă
- 2/3 cană de lapte
- 1 linguriță de esență de vanilie
- 1/2 linguriță de pudră de scorțișoară
- 1 lingură de unt
- sirop de arțar (se poate înlocui cu miere)
- fructe proaspete
Cum se fac? Mixați ouăle cu laptele, vanilia și scorțișoara. Înmuiați feliile de pâine, pe rând, în această compoziție și puneți-le într-o tigaie încinsă, în puțin unt. Lăsați-le la prăjit până când devin aurii. Puneți-le fierbinți în farfurii, adăugați sirop de arțar după gust, puțin unt și o mână de fructe proaspete. Și, cel mai important, astăzi propuneți-vă să nu numărați caloriile.