Cum se pregătește laptele de caju

Iulia Mirică
laptele-de-caju-totul-despre-mame

Rețeta perfectă pentru a prepara laptele de caju

Laptele de caju este varianta cremoasă, răcoritoare și vegană a laptelui de vacă. Este hrănitor și ușor de preparat în propria bucătărie. Dacă ai un blender bun, nici nu ar trebui să mai strecori laptele după amestecare. Laptele de caju poate fi băut simplu sau servit ca un substitut al laptelui, pentru cereale și alte rețete.

Ingrediente pentru laptele de caju:

1 cană de caju crud
4 căni cu apă
1-2 linguri de sirop de arțar/miere/nectar de agave
2 lingurițe cu extract de vanilie
1 vârf de cuțit de sare de mare
1 vârf de cuțit de scorțișoară măcinată (opțional)

3 pași pentru a prepara laptele de caju:

1. Cana de caju se adaugă într-un bol cu apă, cât să acopere, pentru cel puțin 4 ore sau peste noapte în frigider, dacă aveți mai mult timp la dispoziție. Alunele de caju se scurg bine cu ajutorul unei strecurători și se clătesc bine, până când apa care le clătește este limpede.

2. Se adaugă laptele de caju împreună cu 2 căni cu apă într-un blender. Începe să pasezi alunele la viteză mică și mărește viteza, până când alunele sunt complet pulverizate. Acest proces ar putea dura aproximativ 2 minute într-un blender de mare putere sau o perioadă mai lungă într-un blender obișnuit.

3. Se mai amestecă 2 căni cu apă și poți alege ce îndulcitor natural dorești dintre miere, sirop de arțar și nectar de agave. După ce ai adăugat îndulcitorul, se amestecă și extractul de vanilie, sarea de mare și scorțișoară măcinată, dacă folosești. În cazul în care blenderul nu poate descompune în totalitate alunele caju, laptele se strecoară cu ajutorul unei site cu ochiuri fine sau cu o pânză.

Sfat:

Lapele de caju poate fi depozitat într-un recipient acoperit în frigider. Acesta ar trebui să fie bun încă 3 sau 4 zile de la preparare.

Citește și:
Lapte de orez
Superalimente: Migdale – Lapte din migdale
Superalimente: Seminţele de chia – Capucino

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa