Cum se pregăteşte cafeaua turcească

Iulia Mirică
cafea-turceasca-totul-despre-mame

  Rețeta cea mai bună pentru cafeaua turcească

  Cafeaua turcească este întotdeauna servită alături de un pahar cu apă, deoarece o înghițitură de apă îi va permite persoanei care o bea să îndepărteze alte gusturi din gură și să se bucure de aromele cafelei. În afară de apă, majoritatea persoanelor servesc un deliciu turcesc alături sau ciocolată. Din cauza faptului că această cafea este mult mai densă și mai tare decât cea normală, nu se obișnuiește să se bea mai mult de o ceașcă. Dacă nu reușiți să găsiți cafea turcească, puteți să-i rugați pe cei dintr-un magazin de cafea să macine boabele de cafea obișnuită mult mai fin. Iată ce pași trebuie să urmați pentru a prepara o cafea tare, aromată și care vă va ajuta cu siguranță să vă treziți dimineața!

  Ingrediente pentru cafeaua turcească:

  3 cești cu apă filtrată sau plată rece
  3 linguri de cafea turcească
  3 linguri de zahăr (opțional)

  3 pași pentru a prepara cafeaua turcească:

  1. Dacă folosiți zahăr, se adaugă împreună cu apa și lingurițele de cafea turcească într-un ibric sau chiar un Cezve de aramă (ibricul tradițional turcesc în care se prepară cafeaua). Folosing o linguriță, se amestecă puțin, până când se combină ingredientele și se pune ibricul pe aragaz, pe o plită.

  2. Se aduce amestecul de cafea încet la punctul de fierbere, la foc mediu. Acest pas va dura 3-4 minute, așa că puteți ține un cronometru aproape. Când începe să se încălzească amestecul, veți observa că se formează o spumă deasupra. În apropierea atingerii punctului de fierbere, folosing o linguriță, se transferă o parte din spumă în fiecare dintre cele 3 cești de cafea.

  3. Se pune iar ibricul pe foc. Când atinge punctul de fierbere, se toarnă jumătate din cafeaua turcească în cești, peste spumă. Se așază ibricul pe aragaz și se mai fierbe cafeaua rămasă pentru încă 15-20 de secunde și se toarnă restul de cafea, pe la marginile ceștilor.

  Citește și:
  Cea mai bună cafea la ibric
  Smoothie sănătos cu banane pentru micul dejun
  Smoothie cu ridichi

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa