Cum să faci cele mai bune ouă bătute

Iulia Mirică
cele-mai-bune-oua-batute-totul-despre-mame

  Rețeta tradițională de ouă bătute

  Această rețetă de ouă bătute este una dintre cele mai ușoare și nutritive, perfectă pentru micul dejun. Aveți nevoie de puține ingrediente, fiind perfectă pentru toate buzunarele.

  Dacă cei mici sunt mai somnoroși și vin la masă exact când le-ați pregătit, puteți chiar să le păstrați calde în cuptorul foarte puțin preîncălzit în prealabil. Iată ce pași trebuie să urmați pentru a prepara cele mai bune ouă bătute!

  Ingrediente pentru cele mai bune ouă bătute:

  2 ouă mari
  1 linguriță de unt nesărat
  2 lingurițe de smântână (opțional)
  1/4 linguriță de sare
  piper negru proaspăt măcinat
  ierburi tocate mărunt (opțional)

  4 pași pentru a prepara cele mai bune ouă bătute:

  1. Începeți prin a încălzi o tigaie de ceramică sau teflon. Se pune pe aragaz, la căldură mică. Se adaugă o linguriță de unt și se lasă să se topească, în timp ce amestecați ouăle.

  2. Ouăle se amestecă cu ajutorul unui tel într-un bol mediu, până când se combină albușurile cu gălbenușurile și obține o compoziție puțin spumoasă. Se asezonează cu sare și piper negru proaspăt măcinat. Dacă doriți, puteți adăuga și o linguriță de smântână. Se amestecă bine. Se pun ouăle în tigaie.

  3. Ouăle se lasă să se gătească pentru 10-15 minute. Se amestecă ocazional cu o spatulă de lemn. La început, ouăle vor fi foarte lichide, dar veți observa că începe să se schimbe compoziția. Amestecatul des vă va ajuta să obțineți bucăți mici de ouă bătute, pe când cel mai rar bucăți mai mari, iregulate. Continuați să gătiți până când ouăle sunt suficient de moi sau tari, după preferințe.

  4. Se închide aragazul exact înainte să fie gătite ouăle. Acestea vor continua să se gătească pentru un minut sau două după ce ați închis aragazul. Dacă doriți să adăugați ierburi tocate mărunt, le puteți pune în această parte a procesului.

  Citește și:

  Somon afumat şi ouă bătute: mic dejun cu proteine
  Cum gătim corect ouăle
  Omletă multicoloră
  Omletă cu spanac – micul dejun al lui Popeye

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa