Clătite pufoase – micul dejun perfect pentru weekend

Iulia Mirică
clătite americane

  Rețetă delicioasă de clătite pufoase

  Nimic nu simbolizează mai bine atmosfera relaxată de weekend decât aceste clătite pufoase ușor de făcut acasă la micul dejun. Cunoscute sub numele de American pancakes, aceste clătite pot fi gata pentru pofticioșii familiei în mai puțin de 30 de minute. Când veți vedea cât de ușor se face acest desert și cât de mult le va plăcea celor dragi, vă veți întreba de ce nu ați mai încercat această rețetă până acum. Iată care sunt pașii necesari pentru prepararea acestor clătite!

  Ingrediente pentru clătite pufoase:

  1 cană de făină
  2 linguri de zahăr
  1 linguriță de praf de copt
  1/2 linguriță de sare
  1 cană cu lapte
  2 linguri de unt nesărat topit, topit sau ulei
  1 ou mare
  1 lingură de ulei

  5 pași pentru a prepara clătite pufoase:

  1. Se pun făina, praful de copt, sarea și zahărul într-un bol. Într-un alt castron, se amestecă laptele cu oul și cu untul topit.

  2. Se toarnă amestecul de lapte în cel de făină și se amestecă până când nu mai există cocoloașe de făină, iar compoziția este omogenă. Se mai adaugă puțin lapte, dacă aluatul este prea solid. Trebuie să obțineți consistența unei creme îngroșate. Se lasă aluatul câteva minute.

  3. Se încălzește o tigaie cu fundul mai gros și se pune foarte puțin ulei. Se șterge puțin tigaia cu un șervețel de hârtie și se adaugă un polonic de aluat.

  4. Așteptați până când partea de sus a clătitei începe să facă bule, apoi o puteți întoarce și pe cealaltă parte. Clătita va crește aproximativ 1 centimetru în grosime, iar culoarea perfectă este cea maro aurie.

  5. Se repetă pașii până când se termină aluatul. Se servesc cu sirop de arțar sau cu diferite gemuri din propria cămară.

  Sfat:

  Nu amestecați foarte mult aluatul, deoarece proteinele pe care le conține oul vor începe să reacționeze cu glutenul din făină, iar rezultatul va consta în niște clătite gumate.

  Îți recomandăm să te uiți și la acest video

  Te-ar mai putea interesa