Budincă de semințe de chia și banane

Iulia Mirică
budinca banane

Micul dejun perfect pentru întreaga familie – budincă de semințe de chia

Semințele de chia sunt extrem de nutritive și îi satură pe cei dragi la micul dejun. Nu ai crede că aceste semințe de chia mici au o putere atât de mare, dar ai fi uimită. Poți să prepari această budincă de semințe de chia și banane cu cinci minute înainte de culcare, pentru a o lăsa să se îngroașe peste noapte în frigider. Micul dejun va ieși direct preparat din frigider, va trebui doar să pui budinca într-un castron și să o împarți cu familia.

Ingredientele pregătite mai jos ajung pentru patru porții hrănitoare, fiind gata cât ai pocni din degete. Așa că folosește-ți vrăjile de mămică mai ales atunci când știi că urmează o dimineață agitată și nu ai timp să pregătești micul dejun când te trezești. Nu spune nimeni că nu poți pregăti această rețetă de budincă de semințe de chia și ca o gustare sănătoasă în timpul zilei. Iar topping-urile de pe budincă rămân la alegerea ta, putând oscila între mai multe variante sănătoase de fructe și nuci. Iată cum poți prepara și tu acest deliciu matinal!

INGREDIENTE

1 cutie de lapte de cocos
1 banană medie sau mică, bine coaptă
1/2 linguriță de scorțișoară
1/2 linguriță de sare
1 linguriță de esență de vanilie
1/4 cană de semințe de chia

PREPARARE

1.Folosește o banană coaptă. Cu cât este mai închisă coaja sa, cu atât este mai bine, pentru că va fi mai dulce. Iar banana este singurul îndulcitor pe care îl vei folosi pentru budincă. Se pasează banana, într-un bol mare, până când este destul de moale pentru a putea fi amestecată cu alte ingrediente.

2. Se adaugă o cutie de lapte de cocos, 1/2 linguriță de scorțișoară, 1/2 linguriță de sare și o linguriță de esență de vanilie. Apoi, se adaugă și 1/4 cană de semințe de chia.

3. Se amestecă bine toate ingredientele, cu ajutorul unei linguri, se acoperă cu o folie alimentară și se lasă la frigider peste noapte, pentru a se îngroșa.

4. Dimineața următoare, singura ta sarcină rămâne să scoți bolul din frigider și să le servești deliciul celor din familie. Această budincă de la micul dejun merge perfect cu un topping de nuci și mere tăiate cubulețe.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa