Reţete cu avocado la micul dejun. 3 recomandări delicioase

Raluca Dumitrică
rețete cu avocado micul dejun
Avocado are o serie de beneficii nutriţionale, iar prepararea lui este relativ uşoară, mai ales pentru masa de dimineaţă. Iată 3 rețete cu avocado.

  Chiar dacă ai mare grijă de alimentaţia ta, nu uita că dimineața este cel mai potrivit moment pentru a mânca nişte alimente cu mai multe calorii. O primă recomandare este avocado, pentru că are grăsimi bune care potolesc foamea şi vitamine B care susține metabolismul. Iată 3 rețete cu avocado!

  Fructul de avocado are o serie de beneficii nutriţionale, iar prepararea lui este relativ uşoară, mai ales pentru masa de dimineaţă. Un alt avantaj al său este că poate fi combinat cu o mulţime de legume, cu brânzeturi, cereale integrale, ba chiar cu ouă. Singura precauţie în legătură cu fructul de avocado este că, dacă te îndrăgosteşti prea tare de el, e posibil să te şi îngraşi!

  Nu multă lume ştie, dar avocado este foarte bogat în grăsimi. Deşi acestea sunt grăsimi bune, ele se traduc, totuşi, în multe calorii, iar avocado este, de fapt, unul dintre cele mai bogate fructe la acest capitol. O jumătate de avocado mare, adică aproximativ 150 de grame, poate conţine şi 180 de calorii. Aşadar, avocado trebuie consumat cu moderaţie şi cel mai bine este să-l mănânci dimineața. Ceea ce mănânci în prima parte a zilei va putea fi „ars” caloric mult mai eficient decât în a doua parte, când deja metabolismul oboseşte.

  Iată 3 reţete cu avocado la micul dejun, la care sigur nu te-ai gândit!

  Rețete cu avocad. Ou copt în avocado

  Ingrediente: un avocado foarte bine copt, ca să nu fie prea fibros şi greu de mâncat, un ou, condimente, brânză.

  Preparare: înainte de a te apuca de această rețetă, trebuie să încălzești cuptorul la 220 de grade. Taie un avocado în două, scoate-i sâmburele şi scobeşte puţin din pulpă, ca să creezi o adâncitură suficient de mare încât să poată încăpea un ou în ea. Sparge oul în scobitura din avocado şi pune deasupra sare, piper şi 1 lingură de brânză. Introdu jumătăţile de avocado în cuptor şi coace-le timp de 10-15 minute. Adaugă în farfurie înainte de a-l mânca şi o salată verde, proaspătă, şi vei avea un mic-dejun delicios.

  Rețete cu avocado. Smoothie cu avocado, banană şi seminţe de chia

  Ingrediente: ½ avocado, ½ banană, ½ măr, 1 ceaşcă de lapte de orez, 2 linguri de seminţe de chia şi 1 linguriţă de miere (opţional).

  Preparare: Ingredientele se pun toate în blender şi se mixează până când obţinem un smoothie fin. Mai poţi adăuga lapte, dacă ţi se pare că seminţele de chia absorb rapid lichidul, iar smoothie-ul devine prea solid. Poţi să pui şi câteva cuburi de gheaţă, dar asta numai dacă ai un blender puternic.

  Sandvici cu guacamole

  Ca să faci guacamole trebuie să pasezi un avocado bine copt într-un bol, să adaugi un praf de sare şi câteva picături de zeamă de lămâie.

  Prăjeşte separat 2 felii de pâine integrală cu seminţe şi întinde pe fiecare felie sosul guacamole. Ca micul-dejun să fie cu adevărat delicios, adaugă şi un topping deasupra! Nu te limita la topping-urile clasice, ci te sfătuim să îţi foloseşti creativitatea şi să pui peste guacamole ou prăjit, brânză feta, roşii sau orice altceva îţi face plăcere.

  Dacă ți-am făcut poftă de avocado și cauți mai multe rețete te poți inspira de aici:

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa