Vara ne dorim să stăm cât mai puțin în bucătărie. Totuși, trebuie să gătim pentru familie. Iată câteva rețete de mâncare ușoară de vară pentru copii. Ideile sunt perfecte pentru toți membrii familiei. Preparatele sunt ușor de făcut și delicioase.
Mâncare ușoară de vară pentru copii. Pizza curcubeu
Ingrediente
2 bucăți de aluat de pizza congelat
6 linguri de sos de tomate de casă
400 g de roșii cherry galbene și roșii feliate
75 g broccoli
8 măsline verzi fără sâmburi
150 g mozzarela
2 linguri de sos pesto
1 legătură de busuioc
Mod de preparare
Se preîncălzește cuptorul la 180°C. Se întinde fiecare bucată de aluat și apoi se așează într-o tavă în care s-a pus hârtie de copt. Pe fiecare pizza se întinde pasta de tomate, apoi se așează feliile de roșii cherry, bucățile de broccoli, mozzarella mărunțită și sosul pesto.
Pizza se dă la cuptor pentru 15-20 de minute. Se presară cu frunze de busuioc înainte de a se servi.
Mâncare de vară pentru copii. Fritatta cu ciuperci și spanac
Ingrediente
6 ouă
60 ml lapte
250 g brânză cheddar răzuită
1 ceapă tocată mărunt
115 g ciuperci champinion tocate mărunt
45 ml unt
500 g spanac
Sare
Piper
Mod de preparare
Se preîncălzește cuptorul la 180°C. Se unge cu unt un vas termorezistent cu diametrul de 20 cm.
Într-un castron adânc se amestecă ouăle și laptele. Se adaugă brânza. Se asezonează cu sare și piper. se lasă deoparte.
Ceapa se călește într-o tigaie. Când se înmoaie se adaugă ciupercile. După 3 minute se adaugă și spanacul și se mai lasă 1 minut. Se asezonează cu sare și piper și se amestecă constant. Se ia de pe foc și se toarnă în amestecul de ouă. Se amestecă și se varsă în vasul termorezistent. Se coace 25 de minute. Se scoate de la cuptor și se servește caldă.
Mâncare pentru copii. Pui cu glazură de miere
Ingrediente
100 ml miere
2 linguri de sos de soia
8 pulpe de pui inferioare fără piele
Sare
Mod de preparare
Se preîncălzește cuptorul la 220°C. Într-un vas mare se amestecă mierea cu sosul de soia și 70 ml de apă. Se adaugă pulpele de pui. Se asezonează cu sare și piper. Se lasă 1 oră la rece.
Apoi, pulpele de pui și sosul se pun într-un vas termorezistent și se dau la cuptor. La fiecare 10 minute se scot și se pune sos peste ele. Se țin la cuptor aproximativ 30 de minute. Se servesc cu piure de cartofi.
Mâncare de vară pentru copii. Mini-fritattas grecești
Ingrediente
2 linguri de unt
100 g ceapă tocată mărunt
100 g ardei roșu tocat mărunt
Sare
Piper
100 g ciuperci tocate
½ linguriță de oregano uscat
½ linguriță de cimbru uscat
70 g brânză feta sfărâmată
8 ouă
Mod de preparare
Cuptorul se preîncălzește la 160°C. O tavă de brioșe se unge cu ulei.
Untul se topește într-o tigaie non-aderentă. Se adaugă ceapa și ardeiul, se asezonează cu ceapă și piper și se lasă aproximativ 6 minute, amestecând din când în când. Se scot ceapa și ardeii din tigaie și se adaugă ciupercile, oregano și cimbrul. Se sotează aproximativ 8 minute.
Ouăle se bat într-un vas adânc, apoi se adaugă atât ciupercile, cât și amestecul de ceapă. Compoziția se toarnă în formele de brioșă. Se presară deasupra brânză feta și se dă la cuptor pentru 15 minute. Se servește caldă.
Mâncare ușoară de vară pentru copii. Rulouri cu șuncă și carne de curcan
Ingrediente
2 foi de tortilla
2 lingurițe de muștar
Salată rucola
4 felii de piept de curcan la grătar
4 felii de șuncă
Mod de preparare
Se ung foile de tortilla cu muștar. Se presară salată rucola. Deasupra ei se așează două felii de carne de curcan, apoi două de șuncă. Se rulează și se taie în porții de 3 cm fiecare.