Mâncare de urzici pentru copii

Cristina Călin, redactor
mâncare de urzici pentru copii

Primăvara e vremea urzicilor. Le vedem pe tarabă în piață și de cele mai multe ori nu îndrăznim să le cumpărăm pentru că sunt destul de greu de curățat. Dacă trecem peste această mică problemă, vom avea parte de un preparat nu doar gustos, dar plin de vitamine și minerale. Sunt bune și pentru copii, încă de la 8 luni. Varianta de piure este cea mai bună mâncare de urzici pentru copii, pentru că are o textură mai prietenoasă pentru ei. 

Urzicile se pot mânca alături de mămăligă, ou, hrean, pot fi făcute salată sau supă. Orice ați alege, este perfect. Urzici să fie!

Ingrediente

500 g urzici proaspete

1 legătură de usturoi verde

1 legătură de leurdă

1 lingură rasă de făină

2 linguri de ulei de floarea soarelui

400 ml apă în care au fiert urzicile

sare

Mod de preparare

Urzicile se curăță și se spală bine în mai multe ape. Usturoiul se spală. Leurda se spală bine și se toacă mărunt. Într-o oală suficient de adâncă se pun urzicile, leurda și apă rece. Se pun la foc și se urmăresc să nu dea în foc. Se pune sarea. Se lasă să fiarbă până când ce urzicile sunt moi. Se păstrează apa în care au fiert, iar urzicile și usturoiul se pun în blender și se mixează până devin un piure fin. Se pun din nou în oala în care au fiert, cu o cană din apa rămasă și se lasă să clocotească. Se adaugă uleiul și făina. Se amestecă încet ca să nu apară cocoloașele. Se mai lasă să mai firbă 5 minute.

Se servesc cu mămăligă caldă.

Zeama rămasă puteți să o beți pentru că este plină de vitamine și minerale.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa