Jeleuri homemade cu numai patru ingrediente

TOTUL DESPRE MAME
jeleuri homemade

O rețetă de jeleuri homemade foarte gustoase și, mai ales, sănătoase. Cu siguranță că ți s-a întâmplat să mergi în magazin și cel mic să îți ceară să îi cumperi jeleurile care arătau atât de apetisant în raft.

Tu, însă, știi ca jeleurile din comerț sunt printre cele mai nesănătoase dulciuri, așa că faci tot posibilul să îți convingi copilul să renunțe la idee.

Pentru a evita situațiile de acest gen, poți alege să îi prepari jeleuri acasă. Cu puține ingrediente, dar sănătoase, și cu imaginație, poți obține jeleuri cel puțin la fel de arătoase ca acelea din magazin.

Pentru astăzi, îți propunem rețeta de jeleuri sănătoase homemade, după o rețetă preparată demonstrativ de Ana Maria și oferită de Green Sugar. Pentru preparare, poți folosi sucuri organice din comerț sau îți poți obține acasă sucurile dorite.

Jeleuri homemade

De ce sunt sănătoase aceste jeleuri homemade? În primul rând pentru că, în loc de zahăr, pentru prepararea lor se folosește stevia rebaudiana, un îndulcitor natural.

INGREDIENTE
1 cană de suc de fructe
1 lingură suc de lămâie
½ lingura stevia rebaudiana
3 lingurite de gelatină sau agar-agar

PREPARARE
Pune fiecare dintre cele două sucuri de fructe – sucul de merișor și cel de ananas sunt o combinație bună – in crăticioare, la foc mediu. Adaugă, peste fiecare dintre sucuri, câte o linguriță de zahăr stevia, câte o lingură de zeamă de lămâie și, pe post de gelatină, câte trei lingurițe de agar-agar în fiecare dintre vase. Agar-agar este un substitut vegetal al gelatinei.

Ambele compoziții se lasă pe foc până ajung la temperatura de fierbere, amestecând constant în fiecare dintre ele, până se topesc stevia și gelatina vegetală.

Se îndepărtează vasele de pe foc și se lasă cele două compoziții să se răcească.

Când cele două compoziții s-au răcit suficient, fără a se întări, se toarnă în forme. Cele de silicon sunt de preferat.

După ce ai turnat compoziția de jeleu în forme – ai grija să lași spațiu pentru ambele compoziții – poți da recipientele de silicon la frigider pentru 2-3 ore.

La final, scoate jeleurile din forme și oferă-le copiilor.

Iată, mai jos, și rețeta video

Daca ti s-a părut util acest articol, da un Like paginii noastre de Facebook, unde vei putea citi mai mult articole interesante.

Foto:  Guliver

Te-ar mai putea interesa