Rețetă de vinete în aluat de clătite
Ca alternativă la clătitele dulci pe care le știm cu toții, avem o rețetă de vinete în aluat de clătite pentru voi, specială pentru acest anotimp. Pentru aproape jumătate de oră petrecută în bucătărie, veți avea gata o gustare sănătoasă, aromată și perfectă pentru orice buzunar. Iată cum puteți prepara și voi în propria bucătărie vinete în aluat de clătite!
Ingrediente pentru vinete în aluat de clătite:
1 vânătă mică
1 ou mare
1 lingură de unt topit
1/2 linguriță de busuioc uscat
1/2 linguriță de oregano uscat
1 lingură de parmezan proaspăt ras
1/2 linguriță de sare de mare
2/3 cană cu făină albă
1/2 linguriță de praf de copt
ulei vegetal (pentru prăjit)
4 pași pentru a prepara vinete în aluat de clătite:
1. Vânăta se spală sub un jet de apă rece, se șterge bine, după care se curăță de coajă. Se taie în cuburi mici, de aproximativ 2-3 centimetri.
2. Bucățile de vinete se pun într-o cratiță, în care se pune apă cât să le acopere. Se aduce la punctul de fierbere, se reduce temperatura, după care acoperiți cratița cu un capac și fierbeți pentru aproximativ 5 minute sau până când se înmoaie vinetele. Se scurg bine legumele.
3. Se pasează vinetele cu un mixer fixat pe viteză mică, până când se omogenizează. Se adaugă și oul bătut ușor în prealabil, untul topit, busuiocul, oregano, parmezano și sarea.
4. Se adaugă 2/3 cană cu făină amestecată cu 1/2 linguriță de praf de copt, adăugând mai multă făină dacă este nevoie pentru a face un aluat mai gros. Se adaugă câte 1/4 cană de aluat în tigaie pentru o clătită, pentru 1 1/2 minute pe fiecare parte sau până când se rumenește frumos. Le puteți servi celor dragi ca gustare acest preparat tomnatic și sunt sigură că vă vor cere să mai repetați rețeta cât de curând.