Tabbouleh: salată libaneză cu pătrunjel

Iulia Mirică
tabbouleh-tdm

Rețeta perfectă pentru vară – salată libaneză cu pătrunjel

Vreți să faceți o rețetă răcoroasă de vară, însă vreți să încercați o specialitate a unei bucătării de pe alt tărâm? Această salată libaneză de pătrunjel, cunoscută și sub denumirea de tabbouleh, este perfectă atât ca gustare, cât și ca o cină mai ușoară.

Ingrediente pentru 2 porții de salată libaneză cu pătrunjel:

50 grame de bulgur (grâu zdrobit)
50 grame de pătrunjel
50 grame de mentă
200 grame de roșii
3 cepe verzi
sucul de la 1 lămâie
3 linguri de măsline
sare
piper negru proaspăt măcinat

5 pași pentru a prepara salată libaneză cu pătrunjel:

1. Grâul zdrodit se pune într-o sită și se lasă sub un jet de apă rece, până când se clătește, iar apa care se scurge din acesta este limpede. Se scurge bine, după care se transferă într-un bol de sticlă.

2. Într-un ibric, se pun 200 mililtri de apă la fiert, iar când să în clocot, apa se pune peste bulgur, se acoperă bolul cu o folie de plastic și se lasă timp de aproximativ 30 de minute la macerat, cât pregătiți restul ingredientelor.

3. Pătrunjelul se spală și se toacă mărunt. Nu vă faceți griji dacă includeți și tulpini, deoarece acestea vor da o aromă mai intensă. Și menta se spală și se toacă mărunt, la fel ca pătrunjelul. Se pun ierburile mărunțite într-un castron.

4. Roșiile și ceapa verde se spală sub un jet de apă rece. Roșiile se taie cuburi mici, iar ceapa se taie felii subțiri. Se adaugă în castronul cu ierburile tocate.

5. Grâul zdrobit se scurge bine și se adaugă în castronul cu amestecul de ierburi și roșii, împreună cu zeama de la o lămâie și cele 3 linguri de ulei de măsline. Se amestecă bine, se asezonează cu sare și piper negru proaspăt măcinat, după gust, și se servește alături de pâine prăjită sau simplă.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa