2 sandviciuri cu avocado pentru copii

Iulia Mirică
sandviciuri-cu-avocado-totul-despre-mame

Gustarea perfectă pentru copii – sandviciuri cu avocado

Textura cremoasă a fructului de avocado oferă atât de multe utilizări în arta culinară. Și sunt atât de multe moduri în care îi poți prezenta acest fruct copilului tău, de la tăierea sa în cubulețe, la adăugarea sa în salate, prepararea unor sandviciuri cu avocado, salate de paste, salate de pui, brioșe și multe altele. Câteva moduri delicioase pe care tu și cei dragi din familie le puteți experimenta când vine vorba de o gustare sănătoasă sunt enumerate mai jos.

Sandvici cu avocado și gălbenuș de ou

Ingrediente pentru sandvici cu avocado și gălbenuș de ou:

1 avocado copt
2 ouă
4 felii de pâine proaspătă

2 pași pentru a prepara sandvici cu avocado și gălbenuș:

1. Într-o oală mică, se pune apă la fiert. Când ajunge la punctul de fierbere, se adaugă cele două ouă și se lasă pentru aproximativ patru minute, pentru a obține albușul închegat perfect, iar gălbenușul cremos. Se scufundă în apă rece, se lasă să se răcească, după care se curăță.

2. Fructul de avocado se curăță și se pasează cu ajutorul unei furculițe, până când obțineți o pastă tartinabilă. Se amestecă împreună cu gălbenușurile din ouăle tăiate pe jumătate, până când devine o compoziție omogenă. Se ung două felii de pâine cu această compoziție și se pun deasupra celelalte două felii.

Taco cu avocado

Ingrediente pentru taco cu avocado:

4 fileuri de somon
8 tortilla de porumb
1-2 fructe de avocado tăiate cubulețe
1/2 cană de salată verde tocată
1/4 cană de roșii tocate

pentru sosul alb:

2 linguri de iaurt
2 linguri de maioneză
1 linguriță de zeamă de lămâie

2 pași pentru a prepara taco cu avocado:

1. Fileul de somon se gătește la cuptorul preîncălzit la 204 grade Celsius pentru 10 minute sau până când este gătit complet.

2. Într-o tortilla de porumb se adaugă un strat de somon, avocado, salată verde și roșii. Se pune și un strat de sos alb.

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa