Rețetă sofisticată de gustare – rulori de vinete cu usturoi
Puteți pregăti aceste rulouri de vinete cu usturoi ca gustare. Procesul de preparare este puțin mai lung, însă rezultatul final merită cu desăvârșire fiecare minut petrecut în bucătărie. Iată ce pași trebuie să urmați pentru a face și voi această rețetă puțin mai sofisticată de gustare!
Ingrediente pentru rulouri de vinete cu usturoi:
pentru rulouri:
1 vânătă
1/2 cană de brânză ricotta
1/2 cană de brânză mozzarella mărunțită
1/2 cană de spanac sau varză tocată mărunt (tulpinile eliminate)
1-2 linguri de sos de usturoi
pentru sosul de usturoi:
1 căpățână de usturoi
1 linguriță de ulei de măsline extra-virgin
1/2 cană de lapte bătut
1/4 cană de maioneză
1 lingură de oțet de vin alb
1/4 linguriță de sare
1/4 linguriță de piper alb
1 ceapă verde, tăiată în felii subțiri
4 pași pentru a prepara rulouri de vinete cu usturoi:
1. Pentru a prepara sosul de usturoi, se adaugă cățeii de usturoi curățați într-o tigaie, alături de ulei și se lasă la făcut pentru aproximativ 25 de minute, la foc mic, agitând des tigaia. Nu uitați să o acoperiți cu un capac. Într-un blender, se adaugă celelalte ingrediente, fără ceapă, alături de usturoi, și se pasează bine. Se adaugă și ceapa și se lasă puțin la răcit, la frigider.
2. Se încălzește cuptorul la 175 grade Celsius. Se încălzește un grătar la foc mediu. Se taie vânăta în felii longitudinale. Se umezesc puțin feliile cu ulei de măsline și se condimentează ușor cu sare și piper.
3. Se lasă pe grătar feliile de vinete, pentru aproximativ 2 minute pe fiecare parte. Între timp, se amestecă ricotta, mozzarella, varza și sosul de usturoi într-un bol.
4. Se pune câte o lingură din amestec pe fiecare felie de vinete și se rulează, la sfârșit punând câte o scobitoare, pentru a închide rulourile. Acestea se pun într-un vas mic de copt și se lasă la cuptor pentru 20 de minute.
Dacă ți s-a părut util acest articol despre titlurile incendiare, dă LIKE paginii noastre de Facebook. Acolo găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante!