Rețetă de varză de Bruxelles de post

Iulia Mirică
varza-de-bruxelles-caramelizata-totul-despre-mame

Rețetă pe care o apreciază întreaga familie: varză de Bruxelles

Nu ai găsit încă rețeta potrivită pentru a face un preparat delicios cu varză de Bruxelles de post? Este mai simplu decât îți imaginezi și într-un interval de timp care nici nu te va face să simți că ești în bucătărie. Un preparat simplut ca acesta îi va convinge pe cei mici să mănânce și să te roage să le pregătești varză de Bruxelles caramelizată.

Iată ce pași trebuie să urmezi pentru a face patru porții delicioase de varză, în aproximativ 45 de minute!

Ingrediente pentru varză de Bruxelles de post:

600 grame de varză de Bruxelles
4-6 linguri de ulei de măsline extra-virgin (cât să acopere baza tigăii)
5 căței de usturoi
sare de mare
piper negru proaspăt măcinat
1 lingură de oțet balsamic

4 pași pentru a prepara varză de Bruxelles de post:

1. Se încălzește cuptorul la 205 grade Celsius. Varza de Bruxelles se spală bine, sub un jet de apă rece, după care se scurge pe prosoape de bucătărie. Se taie codițele și se înjumătățește fiecare.

2. Se curăță usturoiul și se încălzește uleiul într-o tigaie de fontă, la foc mediu-ridicat, până când se încinge. Se adaugă varza, cu partea tăiată îndreptată spre tigaie, într-un singur strat, în tigaie. Se adaugă și usturoiul, se condimentează cu sare și piper negru proaspăt măcinat.

3. Se lasă să se gătească, fără a întoarce sau amesteca, până când varza începe să se rumenească ușor, după care se transferă în tigaia termorezistentă la cuptor. Se lasă să se gătească, agitând tigaia o dată la 5 minute, până când varza se frăgezește și devine arămie, între 10 și 20 de minute.

4. Se gustă și se adaugă mai multă sare sau piper negru, dacă este necesar. Se amestecă lingura de oțet balsamic și se servește preparatul fierbinte sau cald.

O altă rețetă cu varză de Bruxelles găsiți aici: Varză de Bruxelles gratinată

Și nu uitați să ne dați like pe Facebook pentru a fi la curent cu tot ce gătim!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa