Roșii umplute cu vinete. Un aperitiv delicios care atrage toate privirile

Iulia Mirică
roșii umplute cu vinete salată
Salata de roșii umplute cu vinete e un aperitiv gustos, care ajunge în centrul atenției.

  Un aperitiv delicios: roșii umplute cu vinete

  Salata de roșii umplute cu vinete este un aperitiv gustos, care ajunge pe loc în centrul atenției. Dacă gătim pentru copii, e mai bine să evităm folosirea maionezei pentru prepararea acestei salate, așa că vă vom învăța cu ce să o înlocuiți pentru a păstra gustul autentic al acestui preparat.

  Vinetele nu numai că au un ridicat conținut de fibre solubile, dar reprezintă și o sursă optimă de minerale pentru organismul nostru.

  Ingrediente salată de roșii umplute cu vinete:

  2 vinete mari
  1/2 ceapă
  50 de militri de ulei
  o linguriță de zeamă de lămâie
  1 linguriță de muștar
  1 praf de sare
  piper

  4 pași pentru a prepara roșii umplute cu vinete

  1. Se coc vinetele pe o plită încinsă, până când coaja lor se carbonizează, iar miezul este moale. Vinetele trebuie întoarse până se coc pe toate părțile. Înainte de a le pune pe plită, trebuie perforată coaja cu o furculiță, pentru a se scurge lichidul din vinete.
  2. După ce s-au copt, vinetele se pun într-o sită, se acoperă cu un prosop de bucătărie și se așteaptă până se răcesc.
  3. Se curăță vinetele de coajă și se toacă pe un fund de lemn cu ajutorul unui cuțit de lemn, ceramică sau tocător de sticlă, pentru a evita oxidarea acestora în contact cu instrumentele metalice.
  4. Se pun vinetele într-un bol și se adaugă uleiul puțin câte puțin, în timp ce învârtim încontinuu într-o singură direcție. După ce terminăm de adăugat cantitatea de ulei stabilită, punem ceapa tocată mărunt, sare, piper și lingurița cu zeamă de lămâie.5. Cât timp lăsăm salata de vinete să se răcească pe deplin, tăiem câte un capac pentru 4 roșii și scoatem o parte din miez cu lingura. Umplem roșiile cu salata de vinete și le decorăm cu ardei sau cu măsline. Poftă bună!

  Sfaturi pentru o salată de roșii umplute cu vinete:
  Cu toate că uleiul de măsline este cunoscut pentru beneficiile sale și gustul ireproșabil, va pune în umbră în gustul vinetelor în salată, așa că e mai bine să folosiți ulei de floarea soarelui sau ulei de rapiță.

  Capacele roșiilor poate fi tăiat în zig zag cu ajutorul unui cuțit sau a unui instrument special, pentru un aspect mai rafinat.

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa