Pate de pește

Iulia Mirică
pate de peste totul despre mame

Rețeta lui Jamie Oliver de pate de pește

Căutați un preparat ușor și rapid, perfect pentru o gustare? Jamie Oliver ne ajută, cu ajutorul câtorva ingrediente la îndemâna fiecărei mămici, să preparăm un pate de pește delicios.

Este gata în aproximativ 10 minute, iar ingredientele pregătite ajung pentru trei porții. Iată cum facem acest preparat pentru întreaga familie în doi timpi și trei mișcări! Dacă aveți musafiri, puteți dubla sau chiar tripla cantitatea ingredientelor.

Ingrediente pentru pate de pește:

400 grame de macrou afumat
200 grame de cremă de brânză
3 lămâi
1 buchet de pătrunjel verde proaspăt
ulei de măsline extra-virgin
6 felii de pâine

4 pași pentru a prepara pate de pește:

1. Se curăță pielea de pe macroul afumat și se aruncă. Se pune peștele fără oase într-un procesor de alimente, rupându-l ușor. Se adaugă crema de brânză, coaja rasă fin și zeama de la o lămâie și câteva frunze de pătrunjel. Se pasează pentru aproximativ 20 de secunde sau până când obțineți o pastă omogenă. Se asezonează cu sare, după gust.

2. Se stoarce o lămâie, se adaugă puțin ulei de măsline și piper negru proaspăt măcinat.

3. Se încălzește un grătar. Când este fierbinte, se adaugă pâinea, pe rând, și se apasă în jos cu o tigaie, astfel încât pâinea să fie ușor strivită. Se prăjește pentru 30 de secunde, se întoarce și se mai lasă încă 30 de secunde.

4. Se taie lămâia rămasă în felii și se servește alături de pâinea prăjită unsă cu pate și salată. Acest preparat merge perfect și cu un pahar de vin alb sau, în cazul copiilor, cu un suc proaspăt de portocale.

Dacă ești în căutare de tartine gustoase, îți recomandăm și această rețetă: Cea mai gustoasă pastă de măsline.

Dă-ne like și pe Facebook, dacă nu ne-ai dat deja, pentru a fi la curent și cu alte rețete delicioase!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa