Medalioane de broccoli și cartofi

Iulia Mirică
medalioane de broccoli si cartofi totul despre mame

    Rețetă ușoară de medalioane de broccoli și cartofi

    Mămicile care își doresc să pregătească o gustare rapidă și sănătoasă pentru cei mici pot încerca această rețetă de medalioane de broccoli și cartofi. Ca alternativă la pașii de preparare, puteți păstra și cartofii nefierți, doar copți la cuptor, dacă vă doriți un preparat puțin mai crocant, care să nu aibă textura piureului. Iar ceapa verde poate fi oricând înlocuită cu praz, atunci când găsiți proaspăt.

    Iată ce pași trebuie să urmați pentru aceste medalioane de broccoli și cartofi!

    Ingrediente pentru medalioane de broccoli și cartofi:

    4 cartofi roșii mari
    1 1/2 cană de buchețele de broccoli
    2 linguri de smântână
    1 linguriță de sare
    1/4 linguriță de piper alb proaspăt măcinat
    1 1/2 căni cu brânză elvețiană rasă (Emmental sau Gruyere)
    2 cepe verzi, tocate mărunt
    1 ou

    4 pași pentru a prepara medalioane de broccoli și cartofi:

    1. Se încălzește cuptorul la 190 grade Celsius. Într-o tavă de cuptor, se pune o foaie de copt. Între timp, se curăță, spală și taie cartofii în cubulețe mici, lăsându-se într-o cratiță cu apă rece. Se dă focul la mediu-mare, se acoperă cu un capac și se fierb cubulețele de cartofi pentru 10-12 minute sau până când se înmoaie. Se scurg de apă și se lasă într-un bol, să se răcească ușor.

    2. Se clătește oala și se umple cu apă rece și cu buchețelele de broccoli spălate în prealabil. Se acoperă oala cu un capac, se aduce la punctul de fierbere, se închide căldura și se lasă la aburi pentru 3-4 minute. Se scurge broccoliul și se pune pe un tocător, tăindu-se în bucățele mai mici când se răcește.

    3. Se toarnă smântâna peste cartofi și se condimentează cu sare și piper. Se pasează grosier cartofii și se amestecă bine împreună cu broccoliul, brânza rasă, ceapa verde tocată și oul.

    4. Cu ajutorul unei linguri de înghețată, se formează medalioanele de broccoli și cartofi, care se nivelează cu ajutorul unui cuțit de tort, pe hârtia de copt. Se lasă la cuptor pentru 20-25 de minute sau până când se rumenesc. Se lasă să se răcească ușor și se servesc.

    Iată o altă rețetă de succes: Cartofi umpluți la cuptor

    Îți recomandăm și

    Te-ar mai putea interesa