Inele de ceapă la cuptor

Iulia Mirică
inele-de-ceapa-totul-despre-mame

  Alternativa sănătoasă pentru inele de ceapă

  Dacă nu ați gustat până acum inele de ceapă, credem că ar fi timpul. Nu vă așteptați să aibă gustul pregnant al cepei, ci un gust mai discret, care merge perfect pentru o gustare în timpul zilei.

  Cu toate că inelele de ceapă se prăjesc în mod tradițional în ulei, noi v-am pregătit o rețetă sănătoasă, care se folosește de cuptor pentru a vă ajuta să preparați acest fel de mâncare.

  Ingrediente pentru inele de ceapă:

  2 căni cu făină albă
  2 lingurițe de boia afumată
  4 lingurițe de sare
  2 căni cu lapte bătut
  4 ouă
  3 cești cu pesmet
  4 linguri de ulei de măsline
  2 cepe mari galbene

  5 pași pentru a prepara inele de ceapă:

  1. Cuptorul se preîncălzește la 232°C. Se pun 2 foi de copt în 2 tăvi și se lasă deoparte.

  2. Într-un bol mic, se combină făina, boiaua de ardei și 2 linguri de sare. Într-un alt bol sau farfurie adâncă, se amestecă laptele bătut cu cele 4 ouă. Se adaugă jumătate din amestecul de făină peste laptele bătut și se bate până când se omogenizează și se îngroașă compoziția.

  3. Într-un castron separat, se amestecă și pesmetul cu uleiul de măsline și cele 2 lingurițe de sare rămase.

  4. Se utilizează o furculiță pentru a stabiliza cepele. Acestea se taie în rondele de 1 centimetru lățime. Se elimină coaja și se separă inelele. Se trec ușor inelele prin amestecul de făină, după care prin cel cu lapte bătut. Se scurg de excesul de lapte bătut și se trec și prin pesmet.

  5. Inelele de ceapă se aranjează într-un singur strat pe foile de copt. Puteți plasa inelele mai mici în interiorul inelelor mai mari, dacă este necesar, dar asigurați-vă că există suficient spațiu între ele. Se dau la cuptor și se lasă până când se rumenesc, undeva între 14 și 20 de minute. La jumătatea timpului de preparare, se intoarce fiecare inel de ceapă pe cealaltă parte, pentru a asigura o rumenire completă.

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa