Icre de casă: cum faci o salată delicioasă

Iulia Mirică

Salată de icre de casă

Cu toate că ar părea mai ușor să cumpărați de la magazin o cutie cu salată de icre, rezultatul final când preparați icre de casă vă va face să vă răzândiți cu siguranță. În primul rând, puteți ajusta puțin aromele după gustul propriu, iar îl al doilea rând, puteți folosi întotdeauna ingrediente proaspete. Este un procedeu în cadrul căruia trebuie să aveți grijă să nu se taie icrele, deoarece va trebui să o luați de la capăt. Iată cum puteți face o salată absolut delicioasă de icre de casă în propria bucătărie!

Ingrediente pentru icre de casă:

100 grame de icre sărate de crap
375 mililitri de ulei de floarea soarelui
50 mililitri de apă minerală
zeama de la 1/4 lămâie
1 ceapă mică sau 1/2 ceapă mare
1 lingură de griș
sare

4 pași pentru a prepara icre de casă:

1. În momentul în care cumpărați icre de la magazin, puteți să le folosiți în această formă pentru preparat, însă dacă le scoateți din pește, va trebui să le lăsați aproximativ 2-3 zile presărate cu sare, la frigider.

2. Icrele se pun într-un bol și se amestecă la viteză mică, cu ajutorul unui mixer sau cu un tel pentru 2 minute. Începeți să adăugați uleiul încet, dar constant, în timp ce amestecați icrele în același sens, pentru a nu se tăia. Icrele vor începe să se albească și să se îngroașe.

3. Puneți și câte puțină apă minerală din când în când, pentru a transforma preparatul final într-unul mai pufos și mai alb. Se adaugă și sucul de lămâie, sare și amestecați în continuare.

4. Între timp, fierbeți grișul în 100 mililitri de apă, până obține o consistență asemănătoare mămăligii. Se lasă la răcit și se amestecă împreună cu icrele. Dacă vă place compoziția obținută fără griș, trebuie doar să tăiați ceapa mărunt și să o integrați în compoziție.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa