Idei de gustări când ești în oraș cu copilul

Iulia Mirică
gustări în oraș

Ce îi dai să mănânce copilului atunci când ai treabă în afara casei?  Dacă piticul tău a început să consume alimente solide, ai putea lua la tine o pungă cu legume sau fructe piure, sau chiar să umpli un termos cu câteva cuburi de piure congelat, sugerează babycenter.com.

Mai jos, îți prezentăm  câteva scenarii clasice care necesită niște gustărele la pachet pentru copil.

În parc

Multe mămici evită să le dea mâncare copiilor în parc, pe de o parte pentru că mâinile lor sunt foarte murdare după folosirea locului de joacă, iar pe de altă parte, pentru a nu stârni pofta altor copii. Dacă, însă, te găsești în tabăra celor ce le dau celor mici gustări când se află la joacă, poți opta pentru biscuiții preferați ai copilului din ovăz, cereale integrale, graham și covigrei. Dacă ai un bebeluș, poți încerca piureurile de fructe, d legume și iaurturile. Fructele întregi precum bananele și clementinele se pot curăța de coajă imediat și pot fi împărțite cu ceilalți pitici.

La grădiniță

Când cei mici nu mănâncă mâncarea oferită de grădiniță, mamele au parte de o corvoadă: pachețelul cu mâncare. Poți opta pentru sendvișuri, chiftele de curcan, macaroane cu brânză, orez și fasole sau mâncărică de legume. Bineînțeles că poți ascunde și legumele care nu îi plac piticului tău în diferite combinații.

În mașină

Dacă îți pasă de tapițerie, cheia este să eviți alimentele care explodează sau stropesc (cutiile de suc). Feliile de măr, căpșunele tăiate, strugurii, batoanele de brânză, covrigeii și vafele sunt relativ sigure din punct de vedere al curățeniei.

În avion

Ouăle fierte tare sunt o opțiune excelentă pentru micul dejun, când aveți un zbor devreme. Pachetele cu fulgi de ovăz instant sunt perfecte, putând fi preparate cu ajutorul unei căni cu apă fierbine. De asemenea, poți lua și stafide, afine, caise tăiate mărunt.

În vizită

Să spunem că te invită sora ta acasă la ea. Și are o canapea albă. Este de la sine înțeles că nu o să iei la pachet un cartof dulce sau sfeclă gătită. Bejul este cel mai bun prieten, așa că alege pere, mere, tofu, ravioli cu brânză. La o petrecere cu bufet, multe mame consideră că este mai ușor să evite vărsarea accidentală dacă își lasă copilul să mănânce de pe propria farfurie. Încearcă carnea de curcan, brânza și fructele, tăiate în cubulețe mici.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa