Frigărui de fructe cu brânză

Iulia Mirică

Desertul perfect pentru vară – frigărui de fructe cu brânză

Având nevoie doar de câteva ingrediente accesibile tuturor, această rețetă de frigărui de fructe cu brânză este un aperitiv sau desert perfect pentru zilele călduroase de vară. În cazul în care vă doriți alternativa mai sofisticată pentru această rețetă, v-am pregătit și o rețetă de frigărui de fructe cu sos de vanilie.

Ingrediente pentru frigărui de fructe cu brânză:

1 cană de iaurt
2 linguri de miere
4 cești din fructele voastre preferat, tăiate în cuburi mici (banane, mere, căpșune, portocale, struguri, pere, ananas etc)
115 grame de brânză Cheddar / Mozzarella tăiată cuburi
8 frigărui

2 pași pentru a prepara frigărui de fructe cu brânză:

1. Se amestecă într-un bol mierea împreună cu iaurtul. Se acoperă cu folie alimentară și se lasă în frigider pentru cel puțin 30 de minute.

2. Între timp, asamblați frigăruile prin alternarea fructelor și cuburilor de brânză. Serviți cu iaurt.

 

Frigărui de fructe cu sos de vanilie

Ingrediente pentru frigărui de fructe cu sos de vanilie:

pentru frigărui de fructe:

1,3 kilograme de pepene roșu
2 căni de căpșune, înjumătățite transversal
1 ciorchine de struguri roșii fără sâmburi
4 kiwi
1 pepene galben, cu semințele scoase

pentru sosul de vanilie:

1 1/2 căni de lapte
5 gălbenușuri de ou
1/2 cană de zahăr
2 linguri de unt nesărat
1 linguriță de extract de vanilie pur

4 pași pentru a prepara frigărui de fructe cu sos de vanilie:

1. Pepenele roșu se feliază, iar cu ajutorul unei forme de prăjituri în formă de stea, tăiați fiecare felie.

2. Se pun bucățile de pepene roșu, urmate de căpșune, struguri și kiwi. Așezați câte o bucată dreptunghiulară de pepene galben la bază, care să susțină întreaga frigăruie în picioare. Se pot servi frigăruile cu sosul de vanilie.

3. Pentru a prepara sosul de vanilie, puneți laptele într-o cratiță medie, la foc mediu, până când încep să iasă aburi. Între timp, amestecați gălbenușurile cu zahărul, până când se dizolvă zahărul. Adăugați încet câteva polonice de lapte fierbinte în amestecul de ou, în timp ce amestecați cu un tel. Adăugați acest amestec încet în oală, amestecând în mod constant.

4. Crema se încălzește la foc mic, amestecând constant, până se îngroașă suficient pentru a acoperi spatele unei linguri, timp de 4-6 minute. Se amestecă și untul și vanilia.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa