Cum se face cel mai bun porumb fiert?

Iulia Mirică

Cât trebuie să fiarbă porumbul?

În timpul verii ne aducem aminte cu drag de un preparat pe care îl încercam adesea cu părinții la mare – porumbul fiert. Este la fel de ușor să-l preparăm și acasă, neavând nevoie de anumite tehnici de gătit speciale sau de ingrediente care nu pot fi găsite în piață, respectiv la supermarket. Pentru o diversificare a gusturilor putem încerca oricând și alternativa porumbului copt.

Pentru a prepara această rețetă veți avea nevoie de ce cantitate doriți de porumb, apă și sare. Știuleții de porumb se curăță de frunze, însă nu le aruncați pe toate. Se curăță mătasea de pe acestea și se tapetează baza unei oale mai mari cu ele, urmând să se adauge porumbul peste ele. Ideal ar fi să rupeți fiecare știulete în două, pentru a încăpea mai bine în oală. Se adaugă apă cât să acopere porumbul în întregime și se lasă la foc mare oala pe aragaz, până când ajunge la punctul de fierbere. Din acel moment, dați focul la mediu către mic și lăsați-l să fiarbă pentru aproximativ 30 de minute. După ce a fiert, presărați-l cu sare, lăsați-l puțin să se răcească și serviți-l.

Beneficiile porumbului

Printre beneficiile consumului de porumb se numără și ameliorarea problemelor digestive, precum constipația, prevenirea apariției unor afecțiuni precum hemoroizii, diareea sau cancerul de colon. Datorită conținutului bogat de acid pantotenic, ne ajută să asimilăm grăsimile din organism.

Alternativa porumbului copt

O altă modalitate de a găti porumbul este prin coacere. Fie că aveți un grătar disponibil sau doriți să îl preparați la cuptor, este posibil. După ce încălziți grătarul sau cuptorul la 180 grade / treapta 5-6 pe gaz, fiecare bucată de porumb se învelește într-o folie de aluminiu, se pun 2-3 linguri de unt la temperatura camerei amestecat cu usturoi zdrobit și ierburi aromatice (busuioc, cimbru, oregano), se sigilează marginile și se lasă aproximativ 30 de minute, întorcând din când în când.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa