Consumă tofu în loc de carne

Iulia Mirică
tofu-totul-despre-mame

Cum puteți găti cu tofu în loc de carne

O alternativă la rețetele care folosesc carne sunt rețetele cu tofu în loc de carne. V-am pregătit niște pachețele de primăvară cu tofu în loc de carne, perfecte pentru o gustare sănătoasă și fresh, precum și o rețetă de brioşe cu tofu și legume. Iată ce pași trebuie să urmați pentru a pune în valoare gustul sănătos al brânzei tofu în propria bucătărie!

Pachetele de primăvară cu tofu în loc de carne

Ingrediente pentru pachețele de primăvară cu tofu în loc de carne:

pentru pachețelele de primăvară:

1/2 cană cu morcovi, ardei roșu și castravete tăiați julienne
1 buchet de coriandru proaspăt
1 buchet de mentă proaspătă
115 grame de vermicelli sau tăiței de orez
8-10 foi pentru pachețele de primăvară

pentru sos de unt de migdale:

1/3 cană de unt de migdale cremos
1 lingură cu sos de soia
1-2 linguri de zahăr brun sau miere
1 lingură de zeamă de lămâie
1/2 linguriță de sos de chilli
apă fierbinte

pentru tofu:

230 grame de tofu scursă și uscată bine
4 linguri de ulei de susan
3 linguri de amidon de porumb
2,5 linguri de sos (a se vedea mai sus)
1 lingură de zahăr brun

7 pași pentru a prepara pachețele de primăvară cu tofu în loc de carne:

1. Tăițeii de orez se fierb în apă pentru 10 minute, după care se scurg și se dau deoparte. Între timp, se încinge o tigaie mare, la foc mediu și se taie tofu în mici dreptunghiuri.

2. Se pun 3 linguri de amidon de porumb în tigaie, alături 3 linguri de ulei de susan și de dreptunghiurile de tofu. Se întorc pe toate părțile, pentru a vă asigura că se rumenesc corespunzător, pentru aproximativ 5 minute. Se scot din tigaie și se dau la o parte.

3. Se pregătesc legumele și se adaugă toate ingredientele pentru sos într-un bol, în afară de apă, amestecându-se bine, până când obțineți o compoziție omogenă a sosului. Se adaugă apă fierbinte cât să obțineți un sos mai fluid puțin.

4. Pentru a da o aromă mai intensă dreptunghiurilor de tofu, se adaugă 2,5 linguri de sos într-un castron mic și câte o lingură suplimentară de sos de soia, ulei de susan și zahăr brun. Se amestecă bine, după care se adaugă bucățelele de tofu în tigaie i se toarnă sosul format peste ele, amestecând bine, pentru a le acoperi.

5. Se gătește pentru câteva minute sau până când tot sosul este absorbit. Se dă tigaia la o parte și se pun bucățelele de tofu lângă legumele tăiate și tăiețeii de orez.

6. Pentru a asambla rulourile de primăvară, se toarnă apă foarte fierbinte întru vas puțin adânc și se scufundă foile pentru pachețele de orez să se înmoaie, pentru 10-15 secunde. Se transferă pe un tocător umed și se scot marginile încet afară, într-un cerc.

7. Se adaugă ingredientele (tăieței, morcovi, ardei gras, castraveți, ierburi proaspete și 2-3 bucăți de tofu în partea de sus) la mijlocul foii de pachețele de primăvară. Se rulează ușor, se strâng marginile și se continuă rularea până este sigilat ruloul. Se repetă procedeul cu restul compoziției. Se servesc cu sos de unt de migdale.

Brioşe cu tofu și legume

Ingrediente pentru brioşe cu tofu și legume:

1 linguriță de usturoi tocat mărunt
1/2 cană de ardei gras mărunțit
1 cană de ciuperci tocate
1 lingură de arpagic / ceapă verde tocat
1 linguriță de rozmarin proaspăt tocat (1/2 linguriță de rozmarin uscat)
piper negru proaspăt măcinat
un pachet de brânză tofu, scursă de apă
1/4 cană de lapte de soia
2 linguri de drojdie
1 lingură de amidon de porumb
1 linguriță de tahini sau unt de caju
1/4 linguriță de pudră de ceapă
1/4 linguriță de turmenic
1/2 sau 3/4 linguriță de sare

4 pași pentru a prepara brioşe cu tofu și legume:

1. Se încălzește cuptorul la 190 grade Celsius. Se ung ușor cu unt 12 forme de brioșe. Se încinge o tigaie și se sotează usturoiul, ardeii și ciupercile la foc mediu, până când încep să iasă sucurile din ciuperci. Se adaugă arpagicul, rozmarinul și piperul negru proaspăt măcinat, se amestecă și se închide focul. Se lasă deoparte.

2. Se pun tofu și restul ingredientelor rămase într-un procesor de alimente sau blender. Se pasează până când obțineți un amestec omogen. Se adaugă amestecul de tofu în tigaia cu legume și se amestecă bine. Se toarnă compoziția, în mod egal, în cele 12 forme de brioșe.

3. Se pune tava cu brioșe la cuptor și se reduce căldura la 175 grade Celsius. Se lasă la cuptor până când topurile brioșelor sunt aurii, iar o scobitoare introdusă în mijlocul acestora iese curată, pentru aproximativ 25-30 de minute. Tăvile de metal trebuie verificate undeva la 20 de minute, iar cele de silicon la 23-30 de minute.

4. Se scot brioșele din cuptor și se lasă să se răcească timp de 10 minute.

Citeşte şi:
Supă cremă de conopidă
9 reţete fără coacere, rapide şi gustoase
8 accidente din bucătărie care au dus la super descoperiri culinare
Chifteluţe de post din linte

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa