Compot cu fructe de sezon

Iulia Mirică

2 rețete de compot cu fructe de sezon

O rețetă ca cea de compot cu fructe de sezon este perfectă pentru a ne răcori zilele acestea și a ne asigura necesarul de vitamine. De reținut este faptul că atunci când folosiți o varietate de fructe, este recomandat să decideți în funcție de cât de coapte sunt acestea ce cantitate de zahăr să adăugați. E recomandat să puneți o cantitate mai mică de zahăr la început, să gustați și să mai adăugați pe parcurs, dacă este nevoie. Aceste rețete de compot cu fructe de sezon pot fi servite la micul dejun alături de clătite, cereale sau musli sau ca o gustare răcoroasă în timpul zilei.

Compot de căpșune și fructe de pădure

Ingrediente pentru compot de vară:

500 grame mix de fructe de pădure (coacăze, coacăze negre, afine, zmeură, căpșune)
50-85 grame de zahăr

3 pași pentru a prepara compot de vară:

1. Spălați fructele bine sub un jet de apă rece. Dacă utilizați și căpșuni tăiați-le în jumătate sau chiar în sferturi pentru a obține o dimensiune similară cu a celorlalte fructe de pădure.

2. Într-o cratiță, se pun 600 mililitri de apă împreună cu zahărul la foc mic. Se lasă până se topește zahărul, amestecând ocazional. Se adaugă fructele, se acoperă oala cu un capac și se lasă aproximativ 10 minute. Aveți grijă să lăsați focul mic, deoarece compoziția nu trebuie să dea în clocot.

3. Se pune compotul în borcane sterilizate în prealabil și se acoperă cu un prosop și se lasă să se răcească.

Compot de piersici

Ingrediente pentru compot de piersici:

2 kilograme de piersici
7 linguri de zahăr vanilat

3 pași pentru a prepara compot de piersici:

1. Piersicile se spală sub un jet de apă rece. Se taie în sferturi și se scot sâmburii.

2. Piersicile se așază în borcane și se toarnă zahărul peste ele (în 2 borcane mari de 1 kilogram). Se umplu borcanele cu apă până la gură, după care strângem capacele bine. Se pun într-o oală cu apă, la fiert pentru o oră și jumătate, pentru a se vida.

3. Se învelesc cu un prosop și se depozitează în debara.

Te-ar mai putea interesa