Chifteluțe de linte

Iulia Mirică
chiftelute-de-linte-totul-despre-mame

Gustare vegetariană – chifteluțe de linte

Pentru astăzi, v-am pregătit o gustare vegetariană – chifteluțe de linte, care este gata în aproximativ o oră. Ingredientele enumerate mai jos ajung pentru 8-10 porții, așa că puteți chema cu încredere prietenii în vizită. Iată ce pași ușori trebuie să urmați pentru a face și voi aceste chifteluțe de linte în propria bucătărie!

Ingrediente pentru chifteluțe de linte:

2 căni cu linte roșie
sare
1 cană cu bulgur fin
1/2 cană de ulei de măsline
1 ceapă medie tocată mărunt
1 lingură de pastă de tomate
2 linguri de pastă de ardei roșu
1 linguriță de chimen
1/2 linguriță de ardei roșu zdrobit (opțional)
piper negru proaspăt măcinat
1/2 cană de praz tocat mărunt
1 cană de pătrunjel verde proaspăt tocat
frunze mici de salată

3 pași pentru a prepara chifteluțe de linte:

1. Într-o cratiță mic, se adaugă lintea, 1/2 linguriță de sare și 4 căni cu apă. Se aduce compoziția la punctul de fierbere, după care se mai fierbe descoperit la foc mic, amestecând ocazional, până când lintea este moale și a absorbit cea mai mare parte a apei, pentru aproximativ 10 minute. Se adaugă bulgurul, de amestecă și se închide focul. Se acoperă cu un capac și se lasă pentru 15-20 de minute, până când se înmoaie și bulgurul.

2. Într-o tigaie mică, la foc mic, se încălzește uleiul și se adaugă ceapa curățată și tocată mărunt în prealabil, lăsându-se până când se înmoaie, pentru aproximativ 3 minute. Se adaugă pasta de tomate și pasta de ardei iute și se amestecă bine compoziția, până când devine omogenă. Se lasă puțin la răcit, după care se adaugă chimenul, ardeiul roșu zdrobit (dacă folosiți) și piperul negru. Se condimentează cu sare după gust.

3. Se adaugă amestecul de ceapă în cel de linte, până când se combină ingredientele bine. Se adaugă și prazul și pătrunjelul verde, amestecând ușor. Pe un platou, se pun fruze verzi de salată. Cu ajutorul mâinilor umezite, se formează chifteluțele de linte și se pun pe frunzele de salată. Se pot servi imediat sau se pot acoperi și lăsa la frigider pentru o oră.

Citește și:
Tocăniță de linte
Când îi dăm bebeluşului linte?
Supă cremă de linte – un prânz delicios

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa