Chiftele turcești cu dovlecei

Iulia Mirică
chiftelute

Rețetă ușoară și sănătoasă de gustări – chiftele turcești cu dovlecei

Aceste chiftele turcești cu dovlecei pot fi un adevărat festin pentru întreaga familie. Merg bine acompaniate de o salată, de pâine sau chiar și simple, cu un sos de smântână. Sunt perfecte atât pentru picnicuri, cât și pentru pachețelul de la prânz. Probabil că piticul tău le va îndrăgi din primul moment în care le va gusta. Iată cum le poți prepara și tu în propria bucătărie, în aproximativ 40 de minute!

Chiar dacă până acum erai obișnuită cu chiftelele de carne, rețeta aceasta de chiftele turcești cu dovlecei poate fi o adiție cel puțin interesantă la preparatele vegetariene pe care le poți încerca din când în când. Iar cei mici probabil că nici nu își vor da seama de schimbare, așa că este momentul să profiți de ingredientele sănătoase pe care le poți oferi copiilor tăi.

INGREDIENTE

3 dovlecei
sare de mare
1 ceapă
4 pumni de frunze de pătrunjel, tocat mărunt
1 pumn de mărar, tocat
3 linguri de făină
2 ouă, ușor bătute
piper negru proaspăt măcinat
250 mililitri de ulei de floarea-soarelui sau de rapiță

PREPARARE

1. Dovleceiii se spală, se curăță de coajă și se dau pe răzătoarea mare. Ceapa se curăță de coajă și se toacă mărunt. Dovleceii rași se pun într-o strecurătoare, se presară cu sare de mare și se lasă lichidul să se scurgă timp de 20 de minute. Se stoarce lichidul în exces din dovlecei și se transferă într-un castron.

2. Se adaugă ceapa, pătrunjelul, mărarul, făina și ouăle bătute la dovleceii dați pe răzătoare și se amestecă bine, cu ajutorul mâinilor, până când se combină ingredientele. Se asezonează cu sare de mare și cu piper negru proaspăt măcinat.

3. Se încălzește uleiul într-o tigaie mare. Se toarnă o lingură de amestec, pe rând, în ulei și se gătește la căldură mare, pentru aproximativ 2-3 minute, sau până când se rumenește bila pe ambele părți. Se scurge uleiul de pe chiftele pe un prosop de hârtie și se servesc calde sau reci, cu iaurt cu usturoi (se zdrobește usturoi și se amestecă împreună cu iaurt și sare) și o salată verde. Fără sosul de iaurt, aceste chiftele pot fi alternativa vegetariană a chiftelelor din carne. Iar pauzele de la carne sunt binevenite în dieta oricărei familii la un moment dat.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa