Chiftele din peşte la cuptor

Iulia Mirică
chiftele-din-peste-totul-despre-mame

Rețetă de chiftele din pește

O gustare cum este cea de chiftele din pește este perfectă pentru cei mici, mai ales dacă acestea sunt preparate într-un mod sănătos.

Chiar dacă durează mai mult să preparați aceste delicioase chifteluțe, veți obține un rezultat care îi va da pe spate pe cei mici.

Ingrediente pentru chiftele din pește la cuptor:

2-3 cartofi albi
3 căni cu supă de pește / apă
1 ceapă medie
1 frunză de dafin
450 grame de file de cod
2 ouă mari
3 linguri de frunze proaspete tocate de coriandru
1 linguriță de sare
1 cană cu pesmet

6 pași pentru a prepara chiftele din pește la cuptor:

1. Ceapa se curăță de coajă și se taie în 4 bucăți. Cartofii se curăță și se spală bine sub un jet de apă rece. Se taie în cuburi mai mari, pentru a micșora timpul de fierbere al acestora.

2. Cartofii se pun într-o oală cu apă ușor sărată sau cu zeama de la o supă de pește. Se aduce compoziția la punctul de fierbere, la foc mediu, și se lasă pe aragaz până când cartofii se frăgezesc, pentru aproximativ 20 de minute. Se scot cartofii cu o spumieră și se pun într-un castron.

3. În oala cu apă se adaugă ceapa și foaia de dafin și se lasă aproximativ 3 minute din momentul în care fierbe apa din nou. În timp ce cartofii sunt încă fierbinți, se pasează bine și se pun deoparte.

4. Peștele se adaugă în oala cu apă și se lasă la fiert pentru aproximativ 3 minute sau până când devine opac. Se scoate peștele cu o spumieră și se adaugă în piureul de cartofi.

5. Se pun și ouăle, coriandrul și sarea în amestecul de pește și cartofi. Se amestecă bine compoziția până când se omogenizează. Se acoperă bolul cu o folie de plastic și se lasă la frigider până când se răcește bine, pentru cel puțin 4 ore sau preferabil peste noapte.

6. Se încălzește cuptorul la 205 grade Celsius și se unge o tavă de copt cu puțin unt. Se împrăștie pesmetu de o farfurie. Folosing o lingură de înghețată, formați chiftelele din pește și cartofi, după care le rostogoliți prin pesmet, până când se acoperă complet. Se pun în tava pregătită și se pulverizează cu puțin spray de gătit, dacă vreți să fie mai crocante. Se lasă pentru aproximativ 20-25 de minute la cuptor, după care sunt gata.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa