Cea mai ușoară rețetă de baton cu fibre pe care o poți face acasă

Iulia Mirică
baton cu fibre

Știi cât de ușor este să prepari în propria bucătărie un baton cu fibre? Cele preparate acasă sunt mult mai gustoase decât cele pe care le poți cumpăra de la magazin și sunt perfecte pentru prânzul piticului tău, ca desert sau ca gustare pentru mămicile ocupate. Dacă dorești, poți chiar înlocui fructele folosite în această rețetă cu fructele tale preferate, dar în varianta uscată, pentru o reușită culinară ca la carte.

Timpul de preparare este unul redus, având în vedere că trebuie doar să topești unele ingredientele. Pe altele să le lași puțin la cuptor.

Fulgii de ovăz sunt un aliment extrem de nutritiv și versatil, recunoscut pentru beneficiile lor semnificative pentru sănătatea generală. Acești fulgi sunt obținuți prin măcinarea și aplatizarea boabelor de ovăz, păstrându-și astfel concentrația ridicată de fibre, proteine, vitamine și minerale esențiale. Consumul regulat de fulgi de ovăz aduce numeroase avantaje organismului. Poate contribui la îmbunătățirea stării de sănătate în diverse moduri.

Unul dintre cele mai mari avantaje ale consumului de fulgi de ovăz este conținutul lor ridicat de fibre solubile și insolubile. Fibrele solubile, cum ar fi beta-glucanul, sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a reduce nivelul de colesterol din sânge și de a menține nivelul glicemiei sub control. Aceste fibre pot, de asemenea, să ofere o senzație de sațietate mai lungă, ceea ce poate contribui la controlul greutății și la managementul apetitului.

Ingrediente

60 g unt • 450 g fulgi de ovăz • 120 g migdale feliate • 70 ml miere • 70 g zahăr brun • 1/2 linguriță de esență de vanilie • 1/4 linguriță de sare • 100 g afine uscate și tocate mărunt • 70 g fulgi de ciocolată

Mod de preparare

Fulgii de ovăz și migdalele se prăjesc într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt, timp de aproximativ 7 minute, în cuptorul preîncălzit la 175°C. Odată ce sunt gata, se pun într-un bol mare.

Pe aragaz, la foc mediu, se topește untul alături de zahărul brun, esența de vanilie, sare și miere. Odată ce zahărul este complet topit și dizolvat, se toarnă amestecul peste ovăz și migdale.

Se amestecă împreună toate ingredientele, până când sunt complet combinate, pentru aproximativ 2-3 minute. Se adaugă și afinele și aproximativ 1/2 din fulgii de ciocolată. Se amestecă iar ingredientele.

Se unge ușor interiorul a două tăvi de cuburi de gheață din plastic cu puțin ulei. Se apasă amestecul de batoane cu fibre în tăvile pentru cuburi de gheață. Se presară restul de fulgi de ciocolată pe partea superioară a batoanelor. Se lasă să se răcească de tot înainte de a le consuma.

Dacă ți-a plăcut această rețetă îți recomandăm și:

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa