10 gustări amuzante pentru mofturoşii care merg la şcoală

Raluca Dumitrică

  Cu puţină răbdare, puteţi face chiar voi aceste gustări amuzante!

  Vă înțelegem perfect! E acea perioadă din timpul anului şcolar în care nu prea mai ştiţi ce anume să le mai puneţi drept gustare celor mici, în pacheţelul din ghiozdan. Dar ce-aţi spune dacă aţi întoarce puţin foaia, v-aţi pune mai mult imaginaţia în acţiune şi aţi face nişte gustări hazoase tare, care vor fi atracţia principală a pauzei?

  Iată 10 variante ingenioase de transformare a pacheţelelor pentru şcoală în gustări amuzante!

  gustari-amuzante-totul-despre-mame

  gustari-amuzante-totul-despre-mame1. Văcuţa zâmbăreaţă

  Două felii de pâine unse cu unt şi între care puteţi aşeza o frunză mare de salată se dovedesc a fi suportul cel mai bun pentru o văcuţă zâmbăreaţă. Cu ajutorul unor felii de şuncă şi de salam (încercaţi să alegeţi variante din care să lipsească conservanţii şi chimicalele), al unor măsline şi gogosari sau ardei roşii puteţi transforma un banal sandviș într-un personaj cu adevărat delicios!

  gustari-amuzante-totul-despre-mame

  2. Peştişorul vesel

  Unii copii iubesc caşcavalul, alţii nu. Dar dacă veţi face dintr-o banală felie de caşcaval un peştişor vesel tare, ai cărui solzi portocalii din felii de morcovi sunt completaţi minunat de ochii din castravete şi măsline, din codiţă şi cele două înotătoare din frunze de salată, îi veţi face şi pe cei cărora nu prea le place caşcavalul să-l mănânce cât ai zice peşte!

  gustari-amuzante-totul-despre-mame

  3. Doamna din budincă de quinoa

  Budinca de quinoa (sau de amarant) îmbracă în momentele în care e simandicoasă haina unei doamne cochete, bine rujată şi coafată, în urechile căreia atârnă cei mai meseriaşi cercei. Toate podoabele şi dichisurile se pot realiza cu ajutorul morcovilor, al salatei şi al roşiilor cherry, ba chiar şi cu nişte feliuţe subţiri de sfeclă roşie. Sugerăm ca aranjamentul să fie făcut direct în caserolă, ca decorul să fie intact la şcoală.

  gustari-amuzante-totul-despre-mame4. Oaza din pauză

  După o oră grea de matematică, cel mai indicat este ca cel mic să se scufunde într-o oază culinară, la umbra a doi palmieri. Aceştia pot fi făcuţi din banane, iar frunzele lor răcoroase se pot meşteri foarte bine din kiwi sau mandarine, că tot sunt pline magazinele şi pieţele de ele în această perioadă. Sugerăm ca aranjamentul să fie făcut direct în caserolă, ca decorul să fie intact la şcoală. La fel ca la budincă, faceşi aranjamentul direct în caserolă.

  gustari-amuzante-totul-despre-mame5. Bufniţa prietenoasă

  O felie de pâine integrală unsă cu unt de arahide şi decorată cu felii de banane şi mere poate fi cea mai prietenoasă şi simpatică bufniţă pe care a văzut-o cel mic până acum. Adăugaţi şi nişte fulgi de prorumb pe post de pene, iar personajul e şi mai real!gustari-amuzante-totul-despre-mame6. Clătită la patru ace

  Sau clătită scorţoasă, dar nu vrem să-i speriem pe copii. O clătită făcută într-o tigaie de mici dimensiuni poate primi o perucă din portocale, nişte urechi din kiwi, o pereche de ochi din banane şi un papion din căpşune şi gata, e pregătită de scos în lume.

  gustari-amuzante-totul-despre-mame7. Merele guralive

  Nişte bucăţi de mere atent crestate şi umplute cu unt de arahide sau orice altă cremă care ştiţi sigur că îi place celui mic se vor dovedi o gustare amuzantă în pachetul pentru şcoală al oricărui copilaş. Unde mai pui că le puteţi aplica nişte ochi din jeleu, o limbă din căpşune şi nişte dinţi din cereale, iar merele vor sporovăi într-una!

  gustari-amuzante-totul-despre-mame8. Corăbii zburătoare

  Asta pentu că din cutia cu mâncare vor zbura direct în guriţă celui mic, care nu va rezista la vederea lor. Aceste corăbioare se pot face din bucăţele de pâine integrală, şuncă, roşie sau orice altă legumă, peste care veţi înţepa un catarg din caşcaval pus pe o scobitoare colorată. Decoraţi cu o frunză de busuioc şi corăbiile pot să-şi ia zborul!

  gustari-amuzante-totul-despre-mame9. Biscuiţii secolului 21

  Nişte biscuiţi care imită celebrele emoticoane ale secolului în care trăim se vor dovedi o gustare în tendinţe. Alegeţi reţeta preferată de biscuiţi şi pregătiţi-o cu o seară înainte, având grijă să conturaţi pe ei, înainte de a-i băga la cuptor, nişte mutrite simpatice, aidoma celor cu care toaaaaată lumea e obişnuită din online.

  gustari-amuzante-totul-despre-mamegustari-amuzante-totul-despre-mame10. Familia de clovni

  Nu putea să lipsească din configuraţia gustărilor amuzante o familie completă de clovni, în care tata, mama şi cei doi copii sunt realizaţi din chifle din făină albă sau integrală, legume, şuncă şi salată. Sandvişurile astfel obţinute vor fi nu numai gustoase şi hazoase, ci şi mici opere de artă, la care puteţi să îi rugaţi şi pe cei mici să contribuie.

   

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa