Uneori, sertarul cu bunătăți al familiei devine periculos de gol și amenință buna dispoziție a tuturor, fie ei părinți sau copii. Dar dacă l-am completa cu o gustare dulce din cereale făcută în casă? Mmm!
Ingrediente:
- 70 gr cereale de orez crocante
- 160 gr ovăz pentru gătit
- 80 gr stafide, o mână de alune mărunțite
- 70 gr zahăr brun
- 120 de ml sirop de porumb alb
- 130 gr unt de arahide
- 5 ml esență de vanilie
Cum se face? În doi timp și trei mișcări! Amestecați într-un castron mare cereale de orez și de ovăz cu stafidele și alunele și puneți deoparte. Într-o cratiță mică amestecați zahărul brun și siropul de porumb și dați la foc mediu. Încălziți până la fierbere, dați la o parte și adăugați vanilia și untul de arahide și amestecați până când se omogenizează. Turnați acest amestec în castronul cu cereale, stafide și alune și frecați bine cu lingura. Pregătiți o tavă, turnați în ea tot amestecul pe care îl întindeți bine, presându-l cu partea din spate a unei linguri mari. Lăsați la rece câteva ore și tăiați apoi dreptunghiuri dulci și crocante, numai bune de completat sertarul cu bunătăți!