O porție de frigănele cu zahăr și scortișoară ne amintește întotdeauna de copilărie!
Ingrediente pentru frigănele cu zahăr:
- 12-16 felii de franzelă
- 750 ml de lapte
- 3 ouă
- 1 pachet de unt
- 2 linguri de ulei
- ½ esenţă de vanilie
- Opţional! Coajă rasă de lămâie
- Un vârf de cuţit de sare
- 1-2 linguri de zahăr pudră
- 1 linguriţă de scorţişoară măcinată
Mod de preparare:
Bateţi ouăle cu un praf de sare, iar laptele amestecaţi-l cu esenţa de vanilie.Încingeţi uleiul şi ½ din unt într-o tigaie cu marginile înalte.
Treceţi feliile de franzelă prin lapte, apoi prin ou, scuturând excesul, apoi prăjiţi-le, pe ambele părţi, în untul încins, având grijă ca focul maşinii de gătit să fie la temperatură joasă.
După ce aţi prăjit friganelele scoateţi-le pe hârtie absorbantă, iar apoi aşezaţi-le pe un platou, pudrându-le din belşug cu zahăr pudră şi scorţişoară.
Citește și: Frigănele umplute cu nuci şi banane