Rețetă sănătoasă pentru prânzul piticilor – supă de pui
Carnea de pui și legumele se combină într-o delicioasă supă de pui, 100% sănătoasă, mai ales dacă este preparată cu carne de pui crescut în curtea bunicilor. Va deveni unul dintre preparatele voastre preferate! Este recomandată bebelușilor de peste un an, fiind un preparat important în diversificarea alimentației acestora. Uite ce rețetă puteți încerca și voi acasă!
Ingrediente pentru supă de pui:
500 grame de piept de pui
1 morcov
1/2 țelină
1/2 păstârnac
1/2 de rădăcină de pătrunjel
1 ardei gras
1/2 legătură de pătrunjel
1 praf de sare
5 pași pentru a prepara supă de pui:
1. Pieptul de pui se taie cubulețe și se pune într-o oală la fiert.
2. Până când începe să fiarbă carnea de pui, curățăm un morcov și îl tăiem în bucățele mici. Curățăm și țelina, păstârnacul și rădăcina de pătrunjel și le punem împreună cu morcovul și ardeiul gras tocat mărunt într-o altă oală cu apă. Ceapa se curăță și se pune întreagă alături de celelalte legume.
3. Pieptul de pui îl lăsăm aproximativ 15 minute la foc mediu spre mare, timp în care curățăm spuma de deasupra. Urmează să îl scoatem de aici și să-l punem la fiert în oala cu legumele și apă proaspătă.
4. Lăsăm legumele și puiul să fiarbă, până când devin moi și fragede toate ingredientele, luând constant spuma care se formează deasupra. Ceapa lăsată întreagă se scoate și se aruncă.
5. După ce închidem focul, punem pătrunjelul tocat mărunt și amestecăm, iar supa de pui este gata.
Sfat:
După ce s-au fiert carnea de pui și legumele, le putem scoate și scurge, pasa morcovul, țelina, rădăcina de pătrunjel, ardeiul gras și păstârnacul (toate în afară de ceapă), după care le amestecăm iar cu pieptul de pui și zeama și le mai punem aproximativ 10 minute pe aragaz, la foc mic. Așa putem obține o supă puțin mai cremoasă pentru cei mici.