Supă de pui cu pătrunjel (de la 1-2 ani)

Iulia Mirică

Supă de pui cu pătrunjel pentru cei mici

Această supă de pui cu pătrunjel pentru pitici este delicioasă şi poate fi inclusă în alimentația copiilor care au început diversificarea, atât pătrunjelul, cât şi carnea de pui putând fi folosite în diversificarea alimentației începând cu vârsta de 6 luni. Dacă există mai multe ingrediente conținute pe care nu le-au mai încercat până acum și vreți să le utilizați în supă, ideal este să le testați înainte cu ajutorul regulei de 4 zile, pentru a observa dacă cei mici sunt alergici la ceva.

Ingrediente pentru reţeta de supă de pui cu pătrunjel:

1 piept de pui
1/2 ceapă
2 morcovi
1/4 păstârnac
1/4 țelină
1/4 rădăcină de pătrunjel
1/4 legătură de pătrunjel
1 cartof

TE-AR PUTEA INTERESA ȘI: Diversificarea naturala cel mai bine pastrat secret al parintilor relaxati

4 pași pentru a prepara supă de pui cu pătrunjel:

1. Puiul se spală și se pune la fiert într-o oală cu apă. Separat, se spală legumele, se curăță de coajă și se toacă mărunt. Morcovul și celelalte rădăcinoase pot fi chiar date prin răzătoare, dacă vreţi să micșoraţi bucățile.

2. Se adaugă legumele tăiate mărunt într-o oală cu apă, ceapa se lasă întreagă, se dă focul la mediu și se lasă la fiert.

3. În momentul când puiul dă o dată sau de două ori în clocot, se scoate, se taie mărunt și se adaugă în oala cu legume.

4. Se lasă aproximativ o oră cu totul la fiert, la foc mic, se curăță spuma de fiecare dată cu o paletă, iar după ce au fiert ingredientele, închideți focul și adăugați pătrunjel proaspăt tocat mărunt. Pătrunjelul poate fi înlocuit cu coriandru, fiind la fel de aromat și gustos într-o supă de pui.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa