Supă de legume (de la 1 an)

Iulia Mirică

Rețetă sănătoasă de supă de legume

În principiu, nu există o anumită rețetă de supă de legume, fiecare dintre voi putând alege legumele care-i plac și care-i aduc substanțele nutritive necesare. În momentul când copiii cresc puțin mai mari, îi puteți ruga să vă ajute pentru a găsi preparatul preferat de aceștia, la care nu vor strâmba niciodată din nas. Oricare ar fi combinația de legume pe care o alegeți, trebuie păstrați un raport aproximativ de 2 litri de apă la 10 legume adăugate.

Iată care este rețeta pe care o recomandăm noi!

Ingrediente pentru 6-8 porții de supă de legume:

1 ceapă
2 țeline
1/2 bulb de fenicul
3 morcovi
3 rădăcini de păstârnac
1 cartof

4 pași pentru a prepara supă de legume:

1. Ceapa se curăță și se pune întreagă într-o oală cu apă. Țelina, cartoful, morcovii, feniculul și păstârnacul se curăță și se taie foarte mărunt, adăugându-se în oala cu apă. Puteți adăuga mereu la rețete feniculul ca un ingredient secret, care face de obicei supele mai delicioase. Cu cât tăiați bucățile și rondelele mai mici, cu atât va fi supa gata mai repede.

2. Se adaugă unele ierburi pentru a da o aromă suplimentară. Puteți alege între chimen, coriandru, cimbru, pătrunjel sau tarhon.

3. Se acoperă oala cu un capac și se lasă compoziția la fiert pentru aproximativ 20-30 de minute sau până când se înmoaie toate legumele.

4. Odată ce s-au frăgezit legumele, se lasă puțin la răcit și se servește celor mici.

Sfat:

În locul apei, puteți folosi zeama de la o supă de pui sau curcan, dacă vă doriți un gust mai aromat, dar și puțină grăsime care rămâne de obicei în apa în care a fiert carnea.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa