Supă cremă de pește pentru bebeluși (de la 7-8 luni)

Iulia Mirică
Supă cremă de pește

Îi puteți face celui mic o porție de supă cremă de pește pentru bebeluși, începând cu vârsta de 7-8 luni. Este recomandat să începeți diversificarea doar cu pește proaspăt cu carne albă, printre care se enumără și codul, eglefinul, halibutul. Au o carne mai delicată și mai ușor de digerat, după care să treceți treptat la alte tipuri de pește, precum somon și păstrăv.

Gătirea peștelui pentru bebelușii cu vârsta de până într-un an necesită atenție sporită pentru a asigura siguranța și ca alimentul să fie ușor digerabil. Optează pentru pește cu carne albă și slabă, cum ar fi somonul, codul, plătica sau filetul de ton. Evită peștii mari cu conținut crescut de mercur, precum rechinul sau macroul. Asigură-te că peștele este curățat de oase și de piele. Poți alege fileuri de pește fără oase sau să verifici cu atenție dacă există eventuale oase rămase.

Gătirea la abur este o metodă excelentă pentru păstrarea nutrienților în pește. Poți utiliza un aburitor electric sau o sită pusă deasupra unei cratițe cu apă clocotită.

Supa aceasta cremă este perfectă pentru întreaga familie, dar celor mari le-o puteți asezona cu sare și cu puțin ulei de măsline extra-virgin, înainte de a o servi.

Ingrediente pentru supă cremă de pește pentru bebeluși

2 fileuri de pește sole (sau orice alt tip de pește cu carne albă) • 1 1/2 căni cu lapte mamar sau formulă de lapte • 2 cartofi albi mici • 2 morcovi mici • 3 lingurițe de brânză Asiago sau parmezan proaspăt ras • 1 linguriță de ulei de măsline extra-virgin • 1 crenguță de pătrunjel verde

3 pași pentru a prepara supă cremă de pește

Se încălzește cuptorul la 205 grade Celsius. Fileurile de pește se adaugă într-un vas termorezistent. Peste fileuri, se adaugă laptele și câteva frunze de pătrunjel proaspăt. Se acoperă vasul de Jena cu un capac și se lasă la cuptor pentru 20-25 de minute.

Cât se gătește peștele, se curăță și se clătesc cartofii, după care se taie în cubulețe mici. Același procedeu se aplică și morcovilor. Legumele se gătesc la aburi, într-o cratiță mică, deasupra unei cratițe cu apă clocotită, dacă nu aveți un vas special pe aburi, până când se frăgezesc.

Când este gata peștele, se dă la o parte pătrunjelul și se ia fileul de pește și se adaugă în vasul unui procesor de alimente sau al unui blender, alături de câteva linguri de lapte. Se pasează bine, după care se adaugă și legumele fierte la aburi și se pasează împreună. Se mai adaugă lapte, dacă vreți o compoziție mai lichidă, și parmezanul dat pe răzătoare.

Dacă ți-a plăcut această rețetă mai poți încerca și:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa