Supă cremă de legume (de la 9 luni)

Iulia Mirică

Rețetă pentru mămicile ocupate – supă cremă de legume

Cele mai simple supe se pot face prin simpla adăugare a principalelor ingrediente într-o oală cu apă și fierberea acestora. Pentru a prepara o supă cremă de legume, tot ce trebuie să faceți este să cumpărați ingredientele, să le curățați (dacă este necesar) și să le tăiați în bucăți potrivite. Cu cât sunt tăiate mai mic, cu atât se va găti supa mai repede. Mai simplu decât atât nici că se poate, nu?

Ingrediente pentru supă cremă de legume:

1/2 ardei gras
1 morcov
1/4 dovlecel
1/4 țelină
1/2 rădăcină de păstârnac
1 linguriță de ulei de măsline
1/4 de legătură de pătrunjel
2-3 căni cu apă

3 pași pentru a prepara supă cremă de legume:

1. Se curăță morcovul, țelina și rădăcina de păstârnac. Morcovul, dovlecelul și rădăcina de păstârnac se taie rondele, iar țelina și ardeiul gras se pun întregi într-o oală cu 2-3 căni de apă plată pentru bebeluși, sau de câtă este nevoie pentru a acoperi legumele.

2. Se lasă să fiarbă pentru aproximativ 30-35 de minute, până când se înmoaie legumele. Este recomandat să nu fierbeți mai mult de 35 de minute, deoarece legumele încep să-și piardă valoarea nutritivă.

3. Se scurg legumele, țelina se scoate din compoziție, dacă știți că nu îi place celui mic, jumătatea de ardei se decojește și se introc legumele într-un blender. Se pasează până când devine omogenă compoziția. Se adaugă o linguriță de ulei de măsline, iar dacă vă doriți ca supa să fie mai lichidă, mai puteți adăuga din apa în care au fiert legumele.

4. La sfârșit, se toacă pătrunjelul mărunt și se pune pe deasupra supei de legume. Pentru copilașii mai mari (sau pentru adulți, de ce nu?), sunt binevenite și crutoanele.

Sfat:

Există momente când vreți să stimulați aroma ingredientelor principale prin prăjire, înainte de a le folosi pentru o supă cremă de legume. Însă prăjitul nu este recomandat, mai ales pentru cei mici. Alternativa sănătoasă este gătirea lor la cuptor, pentru a intensifica dulceața unor alimente precum cartofii dulci, dovlecii, broccoliul sau conopida. Acestea se stropesc cu puțin ulei de măsline, se pun într-o tavă cu hârtie de copt, cu care și acoperim tava și se dau la cuptor, la o temperatură de 190°C, până când se înmoaie.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa