Supa cremă de cartofi pentru bebeluși de peste 9 luni

Iulia Mirică
supa cremă de cartofi pentru bebeluși bol
Diversificarea alimentației copiilor le pune pe gânduri câteodată pe mămici. Dar când prepară supa cremă de cartofi pentru bebeluși, grijile par să dispară.

  Supa cremă de cartofi pentru bebeluși. Două rețete rapide

  Diversificarea alimentației copiilor le pune pe gânduri câteodată pe mămicile ocupate. Însă, când pot prepara o rețetă atât de ușoară, precum supa cremă de cartofi pentru bebeluși, grijile par să se diminueze. Timpul de preparare este redus, dificultate mică și satisfacția unui preparat pe care îl vor îndrăgi cei mici ar trebui să vă convingă de îndată să încercați supa cremă de cartofi pentru bebeluși.

  1. Supa cremă de cartofi copți

  Pe lângă metoda mai cunoscută de preparare a supei cremă de cartofi, pe bază de cartofi fierți, există și posibilitatea de a găti acest tip de mâncare cu cartofi copți la cuptor. Uite ce ingrediente și pași presupune supa cremă de cartofi copți!

  Ingrediente pentru supă cremă de cartofi copți:

  6 cartofi
  2 morcovi
  1 păstârnac
  1/2 țelină
  1 ceapă

  4 pași pentru a prepara supă cremă de cartofi copți:

  1. Se curăță legumele și se taie în cuburi mai mari, înafară de ceapă, care se păstrează întreagă.

  2. Se pune apă într-o tavă de cuptor, se adaugă legumele și se introduce în cuptor pentru aproximativ jumătate de oră, la foc mediu.

  3. Se scurg legumele, se pasează cu ajutorul unui blender și se adaugă apa în care au fost la cuptor. Cantitatea adăugată este la latitudinea fiecăreia dintre voi, depinzând de cât de cremoasă doriți supa.

  4. Dacă o faceți puțin mai tare, o puteți servi și cu puțină brânză de vaci făcută în casă celor mici.

  2. Supă cremă de cartofi fierți

  Aceasta este rețeta clasică pentru a prepara supa cremă de cartofi pentru bebeluși. Ingredientele sunt accesibile tuturor mămicilor, iar dificultatea aproape zero. Uite ce preparat va fi printre preferințele celor mici!

  Ingrediente pentru supă cremă de cartofi fierți:

  3 cartofi
  1 morcov
  1/2 rădăcină de păstârnac
  1/2 țelină
  1/2 lingură de ulei de măsline

  4 pași pentru a prepara supă cremă de cartofi fierți:

  1. Curățăm cartofii, morcovul, rădăcina pe păstârnac și țelina de coajă și le tăiem în bucăți mai mari, pentru a reduce timpul de fierbere al acestora. Punem o oală cu apă la fiert, în care adaugăm legumele, un vârf de cuțit de sare și o jumătate de lingură de ulei de măsline.

  2. După ce fierb legumele, le scurgem și le pasăm cu ajutorul unui blender, până se obține o compoziție omogenă.

  3. Pasta obținută se amestecă împreună cu ce cantitate doriți din apa în care au fiert legumele, iar această compoziție se mai dă o dată în clocot.

  4. La sfârșit putem pune puțin pătrunjel tocat pe deasupra. Aceasă supă cremă de cartofi fierți se poate servi și cu crutoane.

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa