Salată cu morcovi și ridichi (de la 1-2 ani)

Iulia Mirică
Salată-cu-morcovi-și-ridichi-de-la-1-2-ani

Gustarea perfectă pentru cei mici – salată cu morcovi și ridichi

O salată cu morcovi și ridichi este perfectă, fie că vreți să o serviți drept garnitură la diferite feluri principale, fie că vreţi să introduceți ridichile în alimentația celor mici. Deşi vinegreta pentru această salată are o concentrație scăzută, îi dă o aromă proaspătă și este ideală în combinație cu o mare varietate de arome. Există mai multe soiuri de ridichi disponibile pe tot parcursul anului, acestea putând varia ca dimensiune, gust și culoare, dar toate au în comun conținutul de valori nutritive. Acestea sunt bogate în fibre, au un conținut scăzut de colesterol și aproape nicio grăsime.

Ridichile reprezintă sursa ideală de vitamina C, acid folic și potasiu. În plus, aceste legume care aparțin familiei de legume printre care se numără și broccoliul, varza de Bruxelles, varza și măcrișul, luptă împotriva cancerului.

Ingrediente pentru salată cu morcovi și ridichi:

4 morcovi medii
6 ridichi mari
1/4 linguriță de coajă de lămâie
1 lingură de suc de lămâie
1 1/2 linguri de ulei de măsline
1/2 linguriță de sare
1 vârf de cuțit de piper negru proaspăt măcinat

3 pași pentru a prepara salata cu morcovi și ridiche:

1. Morcovii se spală bine sub un jet de apă rece și se curăță de coajă. După ce i-ați mai clătit încă o dată, morcovii se dau pe o răzătoare mică, după care se pun într-un bol.

2. Ridichile se spală sub un jet de apă rece și li se taie frunzele și codițele. Se taie Julienne și se adaugă peste morcovi în același bol.

3. Adăugați coaja şi sucul dede lămâie, uleiul de măsline, sarea și piperul negru și amestecați până când se întrepătrund toate ingredientele. Puteți să-i serviţi cu acest preparat pe copiii cu vârsta de peste un an sau îl puteți consuma și voi la masa de seară, deoarece are un număr scăzut de calorii.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa