Piure pe bază de păstârnac (de la 7 luni)

Iulia Mirică
piure-de-pastarnac-totul-despre-mame

2 rețete de piure pe bază de păstârnac pentru copii

Păstârnacul este una dintre legumele perfecte pentru mâncarea copiilor. Înrudit cu morcovul, păstârnacul dă un gust dulceag mâncărurilor, care le va plăcea cu siguranță celor mici. Această legumă conține calciu, vitamina A și fibre.

Alegeți păstârnacul în același fel în care selectați și morcovii: nu ar trebui să fie decolorat sau gata să încolțească. Păstârnacul poate fi păstrat în frigider și trebuie tăiat doar atunci când se consumă.

Piure de păstârnac

1. Ingrediente pentru piure de păstârnac:

2 păstârnaci

ulei de măsline

2 pași pentru a prepara piure de păstârnac:

1. Se spală și se curăță legumele de coajă. Se taie păstârnacii pe lungime, în jumătate. Se pune cantitatea de păstârnac tăiat într-un vas de ceramică, se stropește cu puțin de ulei de măsline și se coace la aproximativ 200°C pentru 20 de minute sau până când se înmoaie.

2. Se pun păstârnacii în blender si se pasează până când devin o pastă omogenă. Se adaugă puțină apă plată, dacă este prea solidă compoziția și se fierbe aproximativ 10 minute.

Sfat:

Ca alternativă la metoda de copt pentru păstârnac, puteți să-l și fierbeți și să păstrați puțin din apa în care a fiert pentru a adăuga la sfârșit.

 

2. Piure pe bază de păstârnac, măr și morcov

Ingrediente pentru piure pe bază de păstârnac:

4 păstârnaci
4 morcovi
2 mere
1 vârf de cuțit de scoțișoară (opțional, doar de la vârsta de un an)

2 pași pentru a prepara piure pe bază de păstârnac:

1. Se spală și se curăță morcovii și păstârnacii. Merele se curăță de coajă și scoatem și cotorul.

2. Fierbem legumele și fructele până când se înmoaie toate. Le scurgem, le punem în blender și pasăm compoziția până se omogenizează. Dacă este nevoie, adăugăm și puțin din apa în care au fiert, pentru un piure mai cremos. Adăugăm un vârf de cuțit de scorțișoară doar în cazul în care copiii au peste 1 an.

 

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa