Piure pe bază de morcovi (de la 6 luni)

Iulia Mirică
piure de morcovi

Rețetă de piure pe bază de morcovi pentru copii

Morcovul este o legumă foarte versatilă, recomandată în perioada diversificării deoarece este ușor de digerat și nu provoacă aproape niciodată alergii.

După ce copilul începe să mănânce piure pe bază de morcovi, puteți încerca să combinați morcovii cu o varietate de fructe, legume și cărnuri. Alegeți morcovii fermi, cu un exterior neted și cu o culoare portocalie intensă pentru a prepara un piure delicios.

Dacă aveți posibilitatea alegeți morcovi proveniți din agricultură organică, deoarece morcovii crescuți în mod convențional pot conține nitrați.

Ingrediente pentru piure pe bază de morcovi:

3 morcovi
1-2 linguri de lapte matern

2 pași pentru a prepara piure pe bază de morcovi:

1. Morcovii se curăță de coajă și se clătesc. Se feliază morcovii și se pune o oală cu puțină apă la fiert și se adaugă și morcovii. Se lasă între 10 și 15 minute din momentul în care începe să fiarbă apa, se scot din oală și se pasează cu ajutorul unui blender sau a furculiței.

2. Se pune piureul de morcovi într-un bol și se adaugă 1 sau 2 linguri de lapte matern, amestecându-se până compoziția devine o pastă.

Sfaturi:

Ca alternativă la procedeul de fierbere a morcovilor, îi puteți pune într-un vas termorezistent, cu puțină apă, și-i dați la cuptor pentru maxim 30 de minute, după care se pasează în blender sau cu furculiția și se adaugă laptele.

Puteți pune piureul de morcovi la frigider pentru maxim 3 zile. La congelator îl puteți păstra până la 3 luni. Dacă îl congelați, lăsați-l peste noapte în frigider înainte să îl încălziți.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa